البته این تعریف بسیار تقلیلگرایانه و شاید نارسا باشد؛ اما در اینجا مجالی برای بحث مفصل درباره این پدیده نیست و قصد ما معرفی سادهترین دروازه ورود به دنیای Cloud است؛ یعنی Cloud Storage یا حافظهای Online که از هر کجا که باشید، تنها با داشتن اینترنت میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
اکنون سرویسهای زیادی برای استفاده از حافظه Cloud وجود دارد که بیشتر آنها تا یک فضای معین را به رایگان در اختیار کاربران میگذارند. مهمترین و بهترین آنها Google Drive برای شرکت گوگل و Sky Drive از شرکت مایکروسافت است.
اما سرویس مایکروسافت در ابتدا ۷ گیگابایت فضای رایگان را در اختیار کاربران میگذارد و البته در بین سرویسهای رقیب از ارزانترین الگوها برای ارتقای فضا استفاده میکند:
پشتیبانی از سیستم عاملها
از آنجا که فضای Cloud برای دسترسی جهانی و سریع تدارک دیده شده، اینکه شما از هر جایی و با هر ابزار و سیستم عاملی بتوانید به فایلهای خود دسترسی داشته باشید، یک امر ضروری است. در نتیجه حمایت و پشتیبانی سرویسها از سیستم عاملها، نکتهای کلیدی است.
سرویس مایکروسافت نیز مانند گوگل از ویندوز و Mac پشتیبانی کامل داشته؛ اما در لینوکس از طریق نرمافزارهای جانی قابل دسترس است، ولی بر موبایل نرمافزار مخصوص به خود را برای اندروید و ویندوز فون داشته و iOS دارد:
گفتنی است، آنچه در خصوص دسترسی در بالا گفته شد، مربوط به نرمافزارهای مخصوص این سرویسهاست. در واقع شما بدون هر گونه نرمافزاری و در هر سیستم عاملی، هنوز خواهید توانست از طریق وب و مرورگر خود از این سرویسها استفاده کنید.
قابلیت دسترسی و ویرایش فایلها
یکی از مهمترین نکاتی که ما درباره حافظه تحت کلاود مد نظر داریم و در واقع یکی از ویژگیهایی که ما درباره این سرویس بسیار دوست داریم، این است که شما با استفاده از آنها میتوانید در هر جایی اقدام به ایجاد فایلهای Office مانند Word و Excel کرده و در هر زمانی آنها را ویرایش کنید و به آنها دسترسی داشته باشید:
اما قابلیت ویرایش فایلها در این دو سرویس کمی متفاوت است. هر دو این سرویسها، امکانات ابتدایی ویرایش فایلها را فراهم میآورند اما SkyDrive فضایی بسیار شبیهتر به برنامههای Office ویندوز دارد و شاید از این جهت بیشتر برای کاربران ایرانی قابل قبول باشد.
البته در برخی محورها گوگل پیشتر است؛ اما در خصوص بحث سازگاری، SkyDrive مطمئنتر از Google Drive است.
نصب برنامه دسکتاپ
هر دو این سرویسها از برنامههای دسکتاپ برای ویندوز پشتیبانی میکنند که در بالا ذکر شد. برنامه هر دو سرویس نیز به خوبی عمل میکند؛ اما در اینجا باز هم باید گفت که مایکروسافت از برتریاش در انحصار ویندوز استفاده کرده و برنامه SkyDrive به خوبی با ویندوز ممزوج میشود.
سرانجام اینکه هر دو این سرویسها میتوانند شروع خوبی برای پا گذاشتن در آینده فناوری اطلاعات باشند. البته همان گونه که گفته شد، سرعت پایین اینترنت در کشور مسلما اجازه آن را نمیدهد که کاربران ایرانی بتوانند از 100 درصد قابلیتهای محاسبات Cloud استفاده کنند، اما داشتن یک حافظه جانبی که همیشه و از همه جا و بدون دردسر و نگرانی قابل دسترس باشد، برای بسیاری یک ضرورت است و برای بسیاری دیگر همان شروعی که از آن سخن گفتیم.
تابناک