موضوع حفاظت از زیرساختهای حیاتی (Critical infrastructure protection) امروزه در دنیا یکی از پیشروترین علوم و دانشهاست که متخصصانی از حوزههای مختلف علوم امنیتی و غیر امنیتی را با محوریت مفاهیمی چون پایداری و تابآوری زیرساختها در برابر تکانههای مختلف اعم از طبیعی و انسان ساخت گرد هم آورده است به نحوی که بخشی از کتب به روز انتشارات مشهور جهان به این حوزه اختصاص یافته است.
موضوعاتی چون تداوم کارکردهای ضروری زیرساختها، ارزیابی و مدیریت ریسک، طرح واکنش اضطراری در زیرساختها و مواردی از این دست ، برخی از مفاهیم پایهای این حوزه علمی هستند. در این راستا در مهرماه سال ۱۴۰۱ سندی با عنوان طرح راهبردی حفاظت از زیرساختها به تصویب کمیته دائمی پدافند غیرعامل رسیده و توسط ریاست محترم جمهور ابلاغ گردیده است.
همچنین نشریات معتبر بینالمللی در این زمینه اقدام به چاپ مقالات نموده و همایشهای تخصصی سالانه نیز برگزار میگردد. به علاوه انجمنی تحت عنوان انجمن بینالمللی حفاظت از زیرساختهای حیاتی تشکیل شده است.
در کشور عزیز ما اولین تلاشها برای تشکیل یک هسته فکری و شناسایی نخبگان این حوزه در سال ۱۳۹۵ صورت پذیرفت و با تلاشهای صورت گرفته در سال ۱۳۹۹ این هسته علمی با کسب مجوز اولیه از وزارت علوم تبدیل به انجمن علمی گردید تا تلاشهای علمی و پژوهشی در این حوزه رنگ و بوی تازهتری به خود گرفته و کلیه نخبگان و خبرگان این حوزه در سراسر کشور شناسایی و در جهت اهداف عالیه این انجمن به کارگیری شوند.