ناصر حسینی اصفهانی ، اظهار داشت: رویکرد کشور در تمرکز دیتای داخلی در داخل کشور و حفظ امنیت اطلاعات از طریق ایجاد شبکه ملی اطلاعات، رویکرد بسیار درستی است.
مدیرعامل اپراتور سراسری مبیننت گفت: جالب است که پس از اتفاقات اخیر در آمریکا که برخی از اطلاعات سری امریکا و کشورهای دیگر لو رفت، هماکنون به صورت جدی بسیاری از کشورها از جمله هند و برزیل در حال انتقال دیتاسنترهای خود از آمریکا به کشورهایشان هستند. زیرا احساس کردهاند دیگر اطلاعاتشان در آمریکا و کشورهای دیگر امن نیست.
این فعال بازار اینترنت کشور تأکید کرد: این همان کاری است که ایران از چند سال پیش و به ویژه از سال گذشته در دستور کار خود قرار داده است؛ به درستی این خطر را احساس کرده و به دنبال آن رفته است. حتی میتوان گفت شاید اکنون قدری هم دیر شده باشد.
اصفهانی گفت: علاوه بر اهمیت این موضوع از نظر امنیت اطلاعات، حفظ اطلاعات در داخل کشور با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، از نظر اقتصادی نیز برای کشور دارای اهمیت و قابل توجیه است.
وی توضیح داد: در آمار فعلی مصرف پهنای باند کشور، وضعیت صادرات و واردات اطلاعات و پهنای باند مانند سایر حوزهها است. به این معنی که در بحث پهنای باند و اطلاعات بیش از 90 درصد واردکننده و حتی کمتر از 10 درصد صادرکننده هستیم.
وی گفت: این واردات اطلاعات برای کشور هزینه دارد و برای خرید ترافیک باید پول پرداخت کنیم اما وقتی میتوانیم با نگهداری اطلاعات در داخل از پرداخت این هزینه جلوگیری کنیم، چرا از این امکان استفاده نکنیم؟
این فعال در بازار اینترنت و پهنای باند کشور تاکید کرد: همچنین نگهداری اطلاعات در داخل از نظر سرعت دسترسی بسیار قابل توجه است؛ با جلوگیری از خروج غیر ضروری اطلاعات از کشور و دسترسی به دیتای داخلی در شبکه ملی اطلاعات، سرعت دسترسی کاربران به دیتا به طور چشمگیری افزایش مییابد.
اصفهانی تاکید کرد: بنابراین حفظ امنیت اطلاعات، افزایش سرعت دسترسی به دلیل وجود دیتا در داخل و جلوگیری از پرداخت هزینههای واردات بی مورد پهنای باند به کشور، سه دلیل قانعکننده برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات است.