۳۰ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۴
کد خبر: ۲۴۷۷
دیپلمات‌های غربی:
ظهارنظر دیپلمات‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران، تصویب قطعنامه حمایت از رژیم اسرائیل در سنای آمریکا و تأکید وزیر دفاع ایالات متحده بر حمایت از این رژیم علیه ایران، دیدار باراک اوباما با ولیعهد ابوظبی و واکنش ایران به بیانیه اخیر گروه هشت کشور صنعتی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
اظهارنظر دیپلمات‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران، تصویب قطعنامه حمایت از رژیم اسرائیل در سنای آمریکا و تأکید وزیر دفاع ایالات متحده بر حمایت از این رژیم علیه ایران، دیدار باراک اوباما با ولیعهد ابوظبی و واکنش ایران به بیانیه اخیر گروه هشت کشور صنعتی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.


به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، نظر دیپلمات‌های غربی درباره پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، دیپلمات‌های غربی روز گذشته اظهار داشته‌اند، با وجود تشدید تحریم‌ها علیه ایران، این کشور اقدام به افزایش تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات هسته‌ای نطنز کرده است.

رویترز می‌نویسد، در صورتی که نصب و فعالیت این سانتریفیوژ‌ها با موفقیت انجام گیرد، ایران را قادر می‌سازد، سرعت فعالیت‌های هسته‌ای خود را بسیار افزایش دهد. به باور این خبرگزاری، این کار ایران نشانگر آن است که این کشور تسلیم فشار‌ها برای متوقف کردن برنامه هسته‌ایش نخواهد شد و شاید تلاش‌های دیپلماتیک را نیز در این زمینه با پیچیدگی روبه‌رو سازد. به گفته دیپلمات‌های غربی، ایران نزدیک پانصد تا ششصد سانتریفیوژ پیشرفته IR-۲m و نیز شماری از غلاف‌های خالی سانتریفیوژ را در نظنز مستقر کرده است. 


موضوع تصویب قطعنامه‌ای در سنای آمریکا به منظور حمایت از رژیم اسرائیل در صورت حمله به ایران، از دیگر مطالبی است که از روز گذشته تاکنون در شمار بسیاری از مطبوعات بین‌المللی بازتاب یافته است.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، در شصت و پنجمین سالگرد تأسیس رژیم اسرائیل، کمیته روابط خارجی آمریکا «قطعنامه ۶۵» را به تصویب رسانده که بر پایه آن، در صورتی که رژیم اسرائیل «وادار شود برای دفاع از قلمرو، مردم و موجودیت خود» به حمله نظامی علیه ایران دست بزند، ایالات متحده از راه‌های دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی به این رژیم کمک خواهد کرد. این قطعنامه همچنین تأکید می‌کند که ایالات متحده باید متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد. 


این در حالی است که چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز در اظهاراتی، بر حمایت آمریکا از رژیم اسرائیل در صورت انجام چنین حمله‌ای تأکید کرده است. «تایمز اسرائیل» می‌نویسد، هیگل در نطقی در کمیته امور دفاعی سنای آمریکا اظهار داشته، ایالات متحده از این قابلیت نظامی برخوردار است که از هر گونه اقدام رژیم اسرائیل علیه ایران حمایت کند.

به گفته وی، تصمیم نهایی برای انجام چنین کاری بر عهده اوباماست؛ اما نیروهای نظامی آمریکا از این توانایی برخوردارند و همچنین می‌توانند آنچه برای محافظت از منافع این رژیم و دیگر متحدان آمریکا مورد نیاز است، در اختیار اوباما گذارند. به بیان وی، «پنتاگون می‌تواند از هر تصمیم سیاسی ‌گرفته شده از سوی رئیس‌جمهور حمایت کند». 


اما از میان دیگر اخبار، سایت خبری ـ تحلیلی «میدل ایست آنلاین»، از دیدار باراک اوباما با ولیعهد شیخ نشین ابوظبی خبر داده که در این دیدار، درباره ایران نیز مباحثی مطرح شده است.

به نوشته این سایت، اوباما در نخستین دیدار زنجیره‌ای خود با متحدانش در منطقه که بیشتر بر موضوع سوریه متمرکز است، با «محمد بن زاید آل نهیان» دیدار و گفت‌و‌گو کرده است. رئیس جمهور آمریکا در هفته‌های آینده با رهبران ترکیه، قطر و اردن نیز دیدار خواهد کرد.

در بیانیه‌ای که دو طرف منتشر کرده‌اند، اشاره شده که در این دیدار، درباره طیفی از مسائل منطقه‌ای، از جمله «ضرورت عمل کردن ایران به تعهدات بین‌المللی خود در موضوع هسته‌ای، درگیری‌های ادامه‌دار در سوریه و مبارزه با تهدید افراط‌گرایی خشونت‌بار» گفت‌و‌گو کرده‌اند. 


در پایان، خبرگزاری «ترند» واکنش ایران به بیانیه اخیر گروه هشت کشور صنعتی (G۸) را مورد توجه قرار داده است. این خبرگزاری می‌نویسد، سخنگوی وزارت خارجه ایران، بیانیه اخیر گروه هشت کشور صنعتی درباره برنامه هسته‌ای و برنامه موشک‌های بالیستیک ایران را رد کرده است.

ترند به نقل از رامین مهمانپرست می‌نویسد: «برنامه موشک‌های بالسیتک ایران هم‌راستا با دکترین دفاعی کشور است و به منظور دفاع مشروع از حاکمیت و تمامیت ارضی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچ گونه تهدیدی را متوجه هیچ کشوری نمی‌کند». هشت کشور صنعتی در بیانیه پایانی اجلاس اخیر خود نسبت به برنامه هسته‌ای و موشکی ایران ابراز نگرانی کرده بودند
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر