تولیدکننده ضد بدافزار بومی پادویش گفت: الزام عجولانه و زودتر از موعد دولت به استفاده از محصولات امنیتی بومی باعث بیتاثیری این دستورالعمل قانونی شد و مدیران IT سازمانها مدیران بالادستی را برای کنار گذاشتن آن توجیه میکنند.
عباس حسینی درباره سرانجام دستورالعمل الزام دستگاه های اجرایی به استفاده از محصولات امنیتی فناوری اطلاعات و ممنوعیت استفاده از محصولات تایید نشده خارجی که در سال ۸۹ ابلاغ شد، اظهار داشت: این دستورالعمل همچنان وجود دارد اما تاثیرگذار نبود زیرا زودتر از موعد الزامی شد.
وی با بیان اینکه ابلاغ این دستورالعمل تا حدی عجولانه بود، توضیح داد: اشکال اصلی این دستورالعمل نادیده گرفتن تمامی ذینفعان، بازیگران و مدل بازار محصولات امنیتی کشور بود که همین غفلت باعث شکست این طرح حمایتی شد.
این تولیدکننده ضد بدافزار بومی با بیان اینکه پیش از انجام چنین طرح هایی باید زیرساخت های لازم فراهم شود که این طور نشده بود، افزود: گاهی حمایت با اجبار همراه می شود و الزام هایی مانند اختصاص بودجه تنها به محصول ایرانی، مدیران را دل چرکین می کند.
وی با اشاره به مقاومت بدنه کارشناسی دستگاه های اجرایی در برابر الزام استفاده از محصولات امنیتی بومی، گفت: مدیران IT سازمان ها با توجیه فنی و کیفیتی، مدیران بالادستی را برای استفاده نکردن از محصول بومی توجیه می کنند.
حسینی ادامه داد: در پیش باور بسیاری از ایرانی ها کالای داخلی دارای ایراد است و این باور طی یک کار فرهنگی ۱۰۰ ساله در ایرانی ها ایجاد شده است.
این تولیدکننده ضد بدافزار بومی گفت: از سوی دیگر در بازار، کانال های رسمی برای فروش محصولات امنیتی خارجی خانگی و سازمانی وجود دارد که مدیران IT سازمان ها نیازهای خود را از طریق این کانال های فروش تامین می کنند و فروشندگان نیز اغلب محصولات خارجی که طرف قرارداد با هم هستند را پیشنهاد می کنند.
وی با بیان اینکه درباره اغلب محصولات امنیتی ایرانی تولیدکننده و عرضه محصول یکی است، گفت: چون محصولات توسط کانال های توزیع به فروش نمی رسد، جذابیتی برای کانال های فروش برای ترویج و معرفی این محصولات بومی ایجاد نمی شود که اخیرا برای رفع این خلاء، توزیع و فروش آنتیویروس ایرانی پادویش به یک توزیع کننده سپرده شده است.