۰۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۰
کد خبر: ۱۸۴۵
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از تصویب آیین نامه ای در کارگروه مدیریت فاوای دولت خبر داد که براساس آن با راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی کشور، دستگاههای دولتی ملزم به استفاده از نرم افزارهای بومی تولید داخل می شوند.
به گزارش پایداری ملی، علی اصغر انصاری در گفتگو با مهر، با اشاره به راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی و متن باز – اپن سورس- در کشور اظهار داشت: آیین نامه این مرکز و شرح وظایف آن توسط دولت به تصویب رسیده است.

وی تاکید کرد: با تصویب این آیین نامه و راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی و متن باز کشور از این پس دستگاههای دولتی باید در خرید، توسعه و استفاده از نرم افزارها تحت چارچوب هایی که این مرکز اعلام می کند عمل کنند.

انصاری حمایت از صنعت و شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه تولید نرم افزار را از جمله اهداف راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای بومی عنوان کرد و به مهر گفت: براساس این آیین نامه، فهرست نیازمندیهای دستگاههای دولتی در زمینه نرم افزار را اعلام می کنیم تا بخش خصوصی در این حوزه سرمایه گذاری کند و دستگاههای دولتی نیز ملزم شوند از همین محصولات استفاده کنند.

وی بازار دولتی را یکی از بازارهای مهم برای بخش خصوصی دانست و با بیان اینکه در قالب این آیین نامه فهرست نیازمندیهای بخش دولتی هر چند وقت یکبار اعلام خواهد شد، تصریح کرد: براساس شروط مربوط به تولید محصولات و نرم افزارهای بومی، این محصولات تولیدی باید در چارچوب استانداردهای مدنظر مرکز توسعه نرم افزارهای بومی باشند و در آزمایشگاههایی که از سوی این مرکز معرفی می شوند تست شوند و به لحاظ امنیتی و کارآیی سطوح لازم را داشته باشند تا اجازه عرضه در بازار را بدست آورند.

معاون سازمان فناوری اطلاعات بومی سازی نرم افزار در کشور و ایجاد فضای رقابتی را از دیگر اهداف راه اندازی مرکز توسعه نرم افزارهای برشمرد و خاطرنشان کرد: به مروز زمان برای الزام دستگاهها به استفاده از نرم افزارهای بومی و جایگزینی با نرم افزارهای خارجی زمان بندی را براساس نوع محصول، اعلام خواهیم کرد.

انصاری ادامه داد: از نرم افزارهایی که کمترین وابستگی را در دستگاههای دولتی دارد شروع کرده و به مرور به سمت الزام برای استفاده از نرم افزارهای پایه بومی مانند سیستم عامل ها و فایروالها خواهیم رفت؛ براین اساس قرار است تا 3 سال آینده و حداکثر تا پایان برنامه پنجم توسعه، مهاجرت 100درصدی به سمت نرم افزارهای بومی را انجام دهیم و به مرور این نرم افزارهای داخلی را جایگزین محصولات خارجی کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر