
به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی، دومین شورای مدیران کل پدافند غیرعامل استانداریهای کشور در سال ۱۴۰۴ به ریاست سردار محمدعلی قمی، معاون بسیج و امور استانهای سازمان و حضور حجت الاسلام و المسلمین رضایی، مسئول عقیدت سیاسی سازمان، دکتر محمد اسکندری، سرپرست معاونت توسعه فرهنگی و اطلاع رسانی سازمان، دکتر مهناز میرزا ابراهیم طهرانی سرپرست معاونت علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور و با حضور برخط مدیران کل پدافند غیرعامل استانداریهای کشور برگزار شد.
در ابتدای جلسه، سردار قمی به بیان دستور کار دومین نشست شورا پرداخت و بر اهمیت بررسی و اجرای دستورالعمل ساماندهی و ایمنسازی مراکز پرخطر، همچنین تداوم فعالیت نانواییها در شرایط اضطراری تأکید کرد. در ادامه، بر ارائه گزارش اقدامات ادارات کل استانی در این زمینه و اعلام برنامههای عملیاتی مدیران کل برای سال جدید ـ که در ارزیابی عملکرد مورد توجه قرار خواهد گرفت ـ تأکید شد. همچنین، آییننامه اجرایی ماده ۲۶ اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز مورد تشریح قرار گرفت.
تشریح آییننامه اجرایی ماده ۲۶ اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور
در ادامه این جلسه، تشریح آییننامه اجرایی ماده ۲۶ اساسنامه سازمان و قانون برخورد با مستنکفین، از سوی دکتر حبیبنژاد، دستیار حقوقی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور انجام شد.
وی ضمن اشاره به اهمیت تدوین و اجرای آییننامه، اظهار داشت که هدف از این دستورالعمل، ایجاد نظامی جامع و منسجم برای نظارت بر اجرای الزامات و دستورالعملهای ابلاغی سازمان پدافند غیرعامل کشور است که با همکاری سازمانها و هیئتهای مرکزی و استانی، به ساماندهی اقدامات در این حوزه کمک میکند.
به گفته حبیب نژاد آییننامه دارای ضمانتهای اجرایی و نظارتی است که از جمله آن میتوان به گزارشدهی مستند و قابل اتکا به مراجع قضایی و دادسراها اشاره کرد که باید در سطحی باشد که اعتماد کامل به آنها وجود داشته باشد.
تأکید بر نگاه علمی به پدافند غیرعامل و توسعه ظرفیتهای نخبگانی در استانها
در ادامه جلسه دکتر مهناز میرزا ابراهیم طهرانی سرپرست معاونت علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور بر ضرورت پرداخت علمی و دانشبنیان به موضوع پدافند غیرعامل تأکید کرد. وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اهمیت برخورد علمی با پدافند غیرعامل، اعلام کرد که تهدیدات امروز مبتنی بر فناوریهای پیچیده و ترکیبی است و سازمان باید با استفاده از ظرفیتهای علمی و نخبگان کشور به ویژه در استانها به این موضوع بپردازد.
به گفته دکتر طهرانی لازم است بانک اطلاعاتی جامع از دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان تهیه شود تا با بهرهگیری از ظرفیتهای آنان، مسائل و چالشهای پدافند غیرعامل به صورت پژوهشی و علمی حل شود. همچنین اولویتهای پژوهشی در حوزه تحقیقات صنعتی توسط سازمان تعیین و به ستاد کل اعلام شده است، اما انتظار میرود مدیران کل استانها موارد و مسائل بومی خود را نیز شناسایی و به سازمان اعلام کنند تا در قالب طرحها و محصولات بومی پدافند غیرعامل توسعه یابند.
تاکید بر رویکرد علمی و تحولی در ایام نکوداشت پدافند غیرعامل سال ۱۴۰۴
در ادامه این جلسه، دکتر محمد اسکندری، سرپرست معاونت توسعه فرهنگی و اطلاع رسانی سازمان با اشاره به ایام نکوداشت پدافند غیرعامل در سال ۱۴۰۴، توضیح داد: تصمیم بر آن است که در سال جاری، برنامههای ایام نکوداشت، با رویکردی تحولی و با بهرهگیری از تجربیات و ظرفیتهای استانها، برنامههای آموزشی و تمرینهای ملی در سطح کشور برگزار شود تا آگاهی عمومی و آمادگی مقابله با تهدیدات افزایش یابد.
به گفته وی سیاستهای آموزش عموم مردم نیز به زودی ابلاغ خواهد شد تا مدیران کل بتوانند از ظرفیتهای فرهنگی و دستگاههای مختلف در استانها بهرهمند شوند.
اسکندری از مدیران کل خواست تا پیشنهادات خود را جهت بهبود و ارتقای برگزاری این ایام اعلام کنند تا در دستورالعملهای آتی لحاظ گردد.
هماهنگی سازمان پدافند غیرعامل کشور با وزارت کشور درباره ساماندهی مراکز پرخطر
در ادامه، عزیزالله خسروجردی، مسئول کمیته پدافند غیرعامل وزارت کشور با ارائه نکاتی پیرامون اجرای جامع دستورالعمل مربوط به مراکز پرخطر و ساماندهی این مراکز، ارزیابی شاخصهای پدافند غیرعامل و تشریح اقدامات لازم برای حمایت از دوگانه سوز شدن نانواییها پرداخت.
وی همچنین مدیران کل استانها بر لزوم همکاری کامل در راستای ارتقای امنیت و پدافند غیرعامل، تسریع در ارسال اطلاعات و اجرای دقیق دستورالعملها تاکید کرد.