به گزارش پایداری ملی به نقل از وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی با اعلام این خبر افزود: در خصوص تشکیل شبکه تحقیقاتی با موضوع مسمومیت در میان متخصصان امر اتفاق نظر وجود دارد بنابراین پیشنهاد راهاندازی این شبکه به عنوان بیست و ششمین شبکه تحقیقاتی کشور به شورای گسترش ارائه خواهدشد تا با ابلاغ وزیر فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با بیان اینکه شبکههای تحقیقاتی بازوهای مشورتی معاونت هستند، خاطرنشان کرد: تصمیمات کلان بر مبنای شواهدی که شبکههای تحقیقات در اختیار وزارت قرار میدهند، اتخاذ میشود. مبتنی بر گزارشهای شبکههای تحقیقاتی است که میتوان گفت کدام دانشگاه چه تجهیزات و دستگاهی وارد کند چه نیروهای انسانی با چه تخصصی را به کار بگیرد یا چه رشتههایی در نظام آموزشی کشور ایجاد شود یا راه اندازی نظام ارجاع و پزشک خانواده با چه مدلی اجرا شود مطلوبتر است.
وی تاکید کرد: هر پروژه کلانی در کشور که بدون مطالعه اجرا شده است اثرگذاری مناسبی نداشته است؛ بنابراین تمام برنامهها و پروژهها مبتنی بر مطالعه خواهد بود و گزارش آن به اطلاع وزیر بهداشت رسانده میشود.
پناهی با بیان اینکه انتظار میرود در ابتدا یک پروژه کلان تعریف شود تا طی آن تهدیدات کشور در حوزه انواع مسمومیتها بررسی شود، اظهار داشت: مسمومیت از مواد اعتیادآور، مسمومیت جنایی تا آلودگیهای زیستمحیطی و آلودگیهای دارویی و ... را شامل میشود؛ بنابراین برای شروع خوب است که شبکه به صورت کلی فعالیت خود را آغاز کند پس از پیشرفت و بررسی جوانب کار و بر اساس اهمیت مباحث شبکههای دیگری بر مبنای اولویتهای کشور در این حوزه مانند مسمومیت شغلی، جنایی، محیطی، دارویی و ... ایجاد کرد.
در این نشست که با حضور جمعی از متخصصان سمشناسی از سراسر کشور برگزار شد توجه به مسمومیتهای هستهای به رغم اینکه تاکنون در کشور سابقه نداشته است به خصوص در استانهای اصفهان و اراک پیشنهاد شد.
همچنین عنوان شد با هماهنگی سازمانها و نهادهای مرتبط سازوکاری جهت نظارت بر توزیع دارو در عطاریها، باشگاههای ورزشی، مراکز ترک اعتیادو ... نیز جهت جلوگیری از بروز مسمومیتهای مختلف بررسی و اعمال شود.