بنا به گزارش منابع خبری مقامات قضایی آمریکایی به گوگل دستور دادند تا با FBI همکاری کرده و در صورت نیاز این سازمان، ایمیلهای کاربرانی را که بر روی سرورهای خارج از این کشور ذخیره میشوند، به FBI تحویل دهد.
Rueter قاضی این پرونده در فیلادلفیا اعلام کرده است: گوگل مرتباً اطلاعات کاربران خود را بدون اطلاع آنها از مرکزی به مرکز دیگر منتقل میکند و این دستور صادر شده منافاتی با حق مالکیت مشتریان نخواهد داشت. وی افزود حتی در صورت به وجود آمدن چنین تداخلی و کنترل اطلاعات کاربر، این اقدام موقتی و کوتاه است.
لازم به ذکر است در اوت ۲۰۱۶ نیز این موتور جستجوی مشهور دستوری مشابه، مبنی بر همکاری با FBI دریافت کرده بود ولی در مقابل تنها دادههای ذخیره شده بر روی سرورهای آمریکایی را به این سازمان امنیتی تحویل داد.
گفتنی است چندی پیش در موردی مشابه رأی دادگاه فدرال به نفع شرکت مایکروسافت صادر و اعلام شد نهادهای اطلاعاتی حق این قبیل دخالتها را بر رویدادههای خارجی ندارند. گوگل در این مورد روشن ساخته است که در صورت صادر شدن حکم بازرسی، این اجازه به دولت داده میشود که به محتوای کامل ایمیلها دسترسی داشته باشد درصورتیکه دستورات دادگاه تنها اجازه دسترسی به دادههایی مانند شماره تلفن مرتبط با حساب کاربری و یا آدرس IP کاربر را میدهد، نه محتوای کامل هر ایمیل.
با توجه به این قانون جدید گوگل هر ساله بیش از ۲۵ هزار درخواست از سازمانهای امنیتی آمریکایی برای افشای اطلاعات کاربران در مسائل مجرمانه دریافت میکند که این امر مسلماً باعث ناراحتی این موتور جستجوگر عظیم شده است.