مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی مهمترین دغدغهی استان را تامین آب شرب همچنین یکی از موانع اصلی پیشرفت و توسعهی استان را کمبود منابع آب برای مصارف صنعتی نام برد.
غلامرضایی با اشاره به گزینههای مطرح در خصوص طرح انتقال آب به استان گفت: انتقال آب از سد دوستی به استان بهترین گزینه در زمان کنونی است که در این راستا مطالعاتی در خصوص مسیریابی انتقال آب، موقعیت ایستگاههای پمپاژ بین مسیر، محل ایستگاههای پمپاژ، پیشبینی جمعیتی انجام شده است.
وی اظهار امیدواری کرد هر چه زودتر این مطالعات به پایان برسد تا با اختصاص ردیف بودجهای، کار عملیاتی این پروژه آغاز شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی ادامه داد: در صورت اجراشدن پروژه، در شرایط نرمال 120 میلیون مترمکعب آب از سد دوستی به خراسانجنوبی اختصاص مییابد.
غلامرضایی گفت: پس از تاسیس این استان، مطالعات طرح جامع آب در برنامهی شرکت قرار گرفت که بر اساس آن وضعیت موجود و نیازهای متقاضیان مختلف شناسایی شد.
وی افزود: طبق مطالعات، در افق 1425 در خراسانجنوبی با توجه به کمی بارندگی در استان با کمبود حدود 120 میلیون مترمکعب آب در بخش شرب و صنعت مواجه هستیم و در بخش کشاورزی باید منابع آب را با همین وضعیت نیز حفظ کنیم.
بهگفتهی وی، با توجه به خشکسالیهای 14 سال گذشته، شاهد ادامهی روند افت آب در سفرههای زیرزمینی استان هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی استفادهی بهینه از آبهای موجود در استان را خواستار شد و گفت: سالانه 150 تا 160 میلیون مترمکعب آب بیش از توان سفرههای آب استان از آنها برداشت میشود و سطح آب زیرزمینی در دشتها مرتب در حال افت است.
«سیدکاظم اولیایی» معاون عمرانی استاندار خراسانجنوبی نیز گفت: این باور در مجموعهی استان اعم از مردم و مسئولان به وجود آمده است که با یک بحران جدی به نام آب مواجه هستیم.
وی افزود: امروزه برای سرمایهگذاری در همهی بخشها از جمله کشاورزی، صنعت و تمرکز جمعیتی، با اولین مانعی که برخورد میکنیم بحث آب است که این موضوع تلاش هرچه بیشتر مسئولان در راستای برطرف کردن مشکلات آب استان را طلب میکند.
معاون عمرانی استاندار خراسانجنوبی با تاکید بر تکمیل و نهایی شدن فاز اولیه مطالعات طرح انتقال آب به استان، گفت: در این مطالعات باید موضوعهای مختلف از جمله توجیهات اقتصادی، فنی، پدافند غیرعامل، مباحث اجرایی، زیست محیطی و جمعیتی مد نظر قرار گیرد.
اولیایی تعیین تکلیف و مشخص شدن هرچه زودتر متولی آن از سوی وزارت نیرو و نیز جمعبندی نهایی این مطالعات را خواستار شد.