"محمد افشار" در همايش آموزش تهديد شناسي از منظر پدافند غيرعامل كه در سالن اجتماعات استانداري برگزار شد بيان داشت: از 4 لغايت 10 آبان ماه به عنوان هفته پدافند غيرعامل نامگذاري شده كه هم اكنون در دومين سالگرد بزرگداشت اين هفته قرار داريم.
وي افزود: بحث دفاع به عنوان يك سنت الهي از ابتداي خلقت بشر مطرح بوده و در طول زمان با توجه به نوع تهديدات دشمن، سيستم دفاعي بشر نيز تغيير كرده است.
مديركل پدافند غيرعامل از چهار نوع جنگ و به تبع آن از 4 سيستم دفاعي در طول تاريخ بشرنام برد و در اين خصوص افزود: نسل اول جنگ ها، ابتدايي و با استفاده از چوب، خنجر و نيزه انجام ميگرفت و در نسل دوم از باروت و سلاح گرم استفاده مي شد و جنگافزارهاي سنگيني مثل توپ و تانگ در مراحل بعدي و در نسل سوم جنگ افزارها به كارگرفته مي شده است.
وي افزود: امروزه از سال 1992 به بعد با نسل چهارم جنگ افزارها كه بيشتر هوشمند و مغزافزار هستند مواجه هستيم كه در اين نوع جنگ ها از حملات گسترده زميني و استفاده از جنگ افزارها خبري نيست.
افشار افزود: براساس تعريف مجمع تشخيص مصلحت نظام، پدافند غيرعامل به مجموعهاي از تدابير و اقدامات غيرمسلحانه اطلاق ميشود كه منجر به افزايش بازدارندگي، كاهش آسيبپذيري ،تداوم فعاليت هاي ضروري، ارتقاي پايداري ملي و تسهيل مديريت بحران در مقابل تهديدات و اقدامات نظامي دشمن ميشود.
وي عنوان داشت: شناسايي نوع تهديد و حملهاي كه قرار است از سوي دشمن اتفاق بيافتد مقولهاي بسيار مهم است تا متناسب با آن سيستم دفاعي طراحي و سازماندهي شود و به تبع آن پايداري و اقتدار ملي ارتقا پيدا كند.
مديركل پدافند غيرعامل افزود: تهديدي كه امروزه از سوي دشمن به كار گرفته ميشود تركيبي از تهديد نظامي به همراه تهديدات اقتصادي، سياسي و فرهنگي است كه به دنبال ايجاد شكاف دربين مردم و حاكميت ميباشد.
وي از راهاندازي 3 قرارگاه در حوزه پدافند غيرعامل در استان خبر داد و در ادامه افزود: قرارگاه تخصصي پدافند سايبري، زميني و دفاع اقتصادي ذيل شوراي پدافند غيرعامل استان راهاندازي شدهاند و انتظارما از دستگاههاي اجرايي اين است كه فرهنگسازي در اين زمينه را در سازمانها و ادارات جدي بگيرند.
در ادامه اين جلسه سردار محمدي نيا معاون بازرسي و حقوقي سازمان پدافند غيرعامل كشور به بيان توضيحاتي در خصوص تهديدشناسي از منظر پدافند غيرعامل پرداخت
به گزارش اداره روابط عمومي و امور بين الملل استانداري،