طرح تشکیل شورای عالی اقتصاد مقاومتی با امضای 60 نماینده در کمیسیون های اقتصاد، برنامه بودجه، صنایع و حمایت از تولید ملی در حال بررسی است.
غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، جعفر قادری نماینده شیراز و تاجگردون نماینده گچساران و مسعود میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی از امضاکنندگان این طرح هستند.
متن کامل این طرح به شرح ذیل است:
ماده واحده- در راستای سیاست های کلی نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری و به منظور هماهنگی و بکارگیری اثربخش همه ظرفیت های دولتی و غیردولتی و انسجام بخشی برای تحقق اقتصاد مقاومتی شورای عالی اقتصاد مقاومتی کشور با ریاست رئیس جمهور و عضویت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، وزرای امور اقتصادی، صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون کار و رفاه اجتماعی، دفاع، نفت، ریاست مجلس شورای اسلامی، 5 نفر از هر یک از اعضای کمیسیون های اقتصاد، برنامه و بودجه، صنایع و معادن، کشاورزی، انرژی با انتخاب مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه و معاون مرتبط با حوزه اقتصادی، رئیس کل بانک مرکزی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس سازمان صدا و سیما در جهت پیشرفت و رشد اقتصادی پایدار و مقابله با تحریم های اقتصادی با وظایف کلی ذیل تشکیل میگردد:
1- اتخاذ تدابیر موثر و هماهنگ در قوای سه گانه برای انسجام بخشی در تحقق اقتصاد مقاومتی
2- بازدارندگی از جهت گیری ها و اقدامات نامتناسب با اهداف و ابعاد اقتصاد مقاومتی و اتخاذ تصمیم کارآمد در عرصه چالش های اقتصادی کشور
3- ارزیابی روند اقتصادی کشور و اتخاذ راهکارهای کلان به منظور پیشبرد، انطباق و همسویی خط و مشی ها در راستای اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید و اهداف جهاد اقتصادی.
4- اتخاذ تدابیر ملی برای تبدیل آسیب ها و تحریم های اقتصادی به فرصت ها و بکارگیری بهینه کلیه ظرفیت های متناسب با پیشرفت و رشد اقتصادی پایدار کشور
تبصره 1- در هر یک از قوا، در صورت لزوم شورای راهبری اقتصاد مقاومتی به ریاست رئیس قوا و در هر یک از وزارتخانه ها، نهادها و سازمان های دولتی مرتبط با اهداف و جهت گیری های این قانون نیز ستاد ویژه اقتصاد مقاومتی زیر نظر بالاترین مقام دستگاه اجرایی تشکیل می گردد.
تبصره 2- حسب دستور کار جلسات، شورای عالی از مدیران دستگاه های اجرایی، روسای اتاق بازرگانی در صنایع و معادن، کشاورزی، اتاق تعاون کشور، سایر نهادهای عمومی غیردولتی و نیز از صاحبنظران مجرب به منظور بهره گیری از نظرات و پیشنهادات آنها برای شرکت در جلسات بر اساس آئین نامه اجرایی قانون دعوت می شود.
تبصره 3- در استان ها کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی متشکل از مدیران ذیربط طبق آئین نامه اجرایی این قانون تشکیل و مسئولیت هدایت، پیگیری و برنامه ریزی لازم جهت اجرای تصمیمات متخذه در سطوح استانی را عهده دار می باشد.
تبصره 4- دبیرخانه شورای عالی اقتصاد مقاومتی در محل نهاد ریاست جمهوری به منظور هماهنگی و تشکیل جلسات شورا و پیگیری مصوبات تشکیل می شود و رئیس دبیرخانه به عنوان دبیر شورا با پیشنهاد رئیس جمهور و تایید اکثریت اعضا و با حکم رئیس جمهور منصوب می گردد.
تبصره 5- شورای دستگاه های نظارتی موضوع ماده 221 قانون برنامه پنج ساله پنجم مسئولیت نظارت بر حسن اجرای مصوبات را برعهده خواهد داشت.
تبصره 6- مصوبات شورای عالی با رعایت سیاست های کلی نظام و قوانین کشور برای سایر مجامع و شوراهای تصمیم گیری و کلیه دستگاه ها لازم الاجرا می باشد و با امضای رئیس جمهور ابلاغ می گردد.
تبصره 7- گزارش تصمیمات و اقدامات شورا هر سه ماه یکبار جهت استحضار مقام معظم رهبری در جلسه مشترک با روسای قوای سه گانه تقدیم می گردد و در صورت صلاحدید ایشان نماینده رهبری برای شرکت در جلسات شورا تعیین می شود.
تبصره 8- آئین نامه اجرایی این قانون توسط کارگروهی متشکل از هفت نفر منتخب شورای عالی حداکثر ظرف یکماه تهیه و به تصویب شورا می رسد.