دانشمندان دریافتند سیستم ایمنی خود بیمار می تواند با یکی از شدیدترین انواع تومورهای مغزی موسوم به "گلیوبلاستوم مولتی فورم" مبارزه کند.
پژوهشگران دانشگاه لوند در سوئد، شیوه های مختلفی از تحریک سیستم ایمنی که توسط تومور سرکوب شده بود را با یک "واکسن" آزمودند.
این واکسن بر اساس سلول های تومور ساخته شده که به طور ژنتیکی اصلاح شده تا تولید موادی را آغاز کنند که سیستم ایمنی را فعال می کنند.
این سلول های سرطانی اصلاح شده- که پرتو درمانی شده و از این رو توانایی تقسیم و گسترش بیماری را از دست داده اند- با دیگر مواد ترکیب شده تا بخشی از سیستم ایمنی بدن را شکل دهد.
این درمان نتایج مطلوبی را در آزمایش های حیوانی نشان داده است: 75 درصد موش هایی که این درمان را دریافت کرده بودند کاملا تومورهای مغزشان را درمان کردند.
سارا فریتز یکی از پژوهشگران این طرح گفت: زیست شناسی انسان بسیار پیچیده است از این رو شاید نتوان چنین نتایج مطلوبی را در بیماران انتظار داشت. با این حال هرگونه پیشرفتی در زمینه درمان سرطان می تواند اهمیت بسزایی داشته باشد.
وی پیش از این ترکیب این فعال سازی سیستم ایمنی را با شیمی درمانی آزموده بود. وقتی شیمی درمانی به طور مستقیم به منطقه سرطانی به کار گرفته می شد تاثیر مثبت یکدیگر را تقویت می کردند و 83 درصد از موش ها از سرطان جان سالم به در بردند.
فریتز افزود: ایده ما در آینده عرضه شیمی درمانی منطقه ای برای بیماران به همراه جراحی برای برداشتن بخش عمده ای از تومور است.
این پژوهشگران در حال حاضر درخواست خود را برای کسب اجازه انجام مطالعات بالینی سیستم ایمنی تحریک شده – بدون شیمی درمانی منطقه ای – به عنوان درمانی برای بیمارانی که مبتلا به سرطان گلیوبلاستوم مولتی فورم هستند ارائه کرده اند.