به گزارش پايداري ملي، ˈحسن مرادیˈ روز سه شنبه در همایش ˈپدافند غیرعامل، بازدارندگی، مقاومت ملی و توسعه پایدار کشورˈ در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: جنگ، یکی از عناصر پایدار تاریخ بشری است که در پنج هزار سال تاریخ تمدن، نزدیک به چهارهزار جنگ رخ داده است و نزدیک به چهار میلیارد انسان در آنها جان باخته اند.
وی افزود: بیشتر این جنگ ها در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم رخ داده و در قرن بیستم، 220 جنگ در جهان اتفاق افتاده است.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل اصفهان با اشاره به رویکردهای مختلف استکبار در تاریخ گفت: انهدام مراکز ثقل برگرفته از تئوری ˈواردنˈ یکی از اولین رویکردها بود.
به گفته وی، در این رویکرد گام اول شناسایی، بعد حمله و در نهایت انهدام مراکز ثقل کشور در دستور کار قرار می گرفت که این مراکز شامل رهبری ملی، محصولات کلیدی، زیرساخت های حمل و نقل، جمعیت و اراده ملی و نیروهای عملیاتی آن کشور بود.
مرادی افزود: این رویکرد با توجه به روندی که تاریخ نشان می دهد به طور مطلق و در همه صحنه ها جواب نداده است و تغییر و تحولات جوامع، رویکرد دیگری با نام ˈعملیات تاثیرگذارˈ را به صحنه آورده است.
به گفته وی، این رویکرد که از سال 2003 مدنظر امریکا قرار گرفت، به گونه ای است که حمله باید حداکثر تاثیرگذاری را داشته باشد.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل اصفهان تصریح کرد: امریکا، هم اکنون راهبرد جنگ بی قاعده را علیه ایران به کار گرفته که دارای ویژگی هایی مانند جایگزینی غیرنظامیان و مردم عادی به جای سربازان در میدان جنگ، اجتناب از استفاده از نیروی نظامی در خاک کشور هدف و کسب مشروعیت در بین مردم کشور هدف است.
مرادی افزود: امریکا به این نتیجه رسیده است که دیگر نمی توان با رویکردهای قبل به کشورهای هدف حمله کند.
به گفته وی، در جنگ بی قاعده، امریکا از هر اهرمی علیه ایران استفاده می کند بویژه در حوزه اقتصاد و مدل کلی این تهدید نیزˈمردم محورˈ است.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل استان اصفهان تاکید کرد: محور تهدید اقتصادی در این نوع جنگ بخش پولی و بانکی، تحریم فناوری، اخلال در صادرات و واردات، اخلال در معاملات عمده اقتصادی و تحریم شرکت های حمل و نقل هوایی و دریایی است.
مرادی با اشاره به فرصت های ایران در این جنگ گفت: وجود شرکت های چندملیتی، منابع نفت و گاز کشور، نیاز غرب و اینکه اساس تحریم به نفع کشور در جهت توانمندسازی صنعت داخلی است، از فرصت ها شمرده می شود.
به گفته وی، راهبرد پدافند غیرعامل در مقابله با جنگ اقتصادی، استفاده از ظرفیت قوانین بین المللی، حل و فصل تحریم های داخلی، تشکیل قرارگاه عدالت اقتصادی و تدوین طرح مدیریت بحران اقتصادی با راهبرد اقتصاد مقاومتی است.
وی از دستگاه های اجرایی خواست تا اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی در قالب همایش ها و جلسات توجیهی برای نهادینه کردن مفاهیم و مصادیق پدافند غیرعامل را انجام دهند و کارگروه پدافندغیرعامل را در ادارات خود فعال کنند.