۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
کد خبر: ۹۹۲۱
یافته‌های محققان ایرانی نشان داد
رییس هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد گفت: تحقیقات انجام شده نشان می دهند که اعتیاد به روانگردان ها مانند شیشه و کراک، اثرات مخربی بر سیستم های عصبی، دستگاه تولید مثل و گوارش می گذارد.
دکتر محمدتقی جغتایی، پژوهشگر علوم اعصاب افزود: تخریب دستگاه عصبی فرد معتاد در اثر مصرف آمفتامین ها و متامفتامین ها (روانگردان ها و محرک های اعتیادآور) باعث بروز توهم و رفتارهای پرخطر از فرد معتاد می شود تا حدی که به خود و اطرافیان صدمه می زند بدون آنکه خودش متوجه اعمالش بشود.

وی ادامه داد: تحقیقات روی نمونه انسانی و مدل حیوانی نشان داده است که روانگردان ها در سرعت تولید اسپرم و تخمک و همچنین عملکرد آنها، اختلال ایجاد می کند و در نتیجه، قدرت باروری در مردان و زنان معتاد به روانگردان ها کاهش می یابد.

این محقق علوم اعصاب همچنین به نتایج مطالعه دیگری اشاره کرد که بررسی اثرات روانگردان ها بر سیستم گوارشی است و در اینباره گفت: نتایج اولیه این تحقیق نشان می‌دهد که به دلیل خاصیت سمی بودن مواد روانگردان، مصرف آنها باعث مرگ سلولهای اصلی کبد می شود.

جغتایی افزود: این تحقیق همچنان ادامه دارد و آثار مخرب مصرف آمفتامین ها (روانگردان) بر دیگر بخش های دستگاه گوارش انسان، بررسی خواهد شد که به مرور نتایج آن نیز اعلام می شود.

هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد به عنوان بزرگترین کنگره علمی منطقه مدیترانه شرقی در حوزه اعتیاد، با محوریت «پیشگیری» از 19 شهریور ماه به مدت سه روز در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شده است.

این کنگره به همت مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با حمایت دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی، دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، انجمن علوم اعصاب ایران، ستاد علوم شناختی و دهها انجمن علمی، تشکل غیردولتی و دولتی و سازمانهای بین المللی همچون سازمان جهانی بهداشت، دفتر کودکان سازمان ملل، دفتر مبارزه با جرائم سازمان ملل و پلیس مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر