۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
کد خبر: ۹۹۱۱
وزارت ورزش و جوانان که متولی امور ۲۳میلیون جوان ۱۵تا ۲۹ساله در کشور است با نظرسنجی بین ۱۵هزار جوان در سال گذشته در تمام استان‌ها، آماری درباره نگرش‌های‌ جوانان نسبت به مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی و… منتشر کرده است.
در این نظرسنجی مسائلی همچون هویت در ابعاد فردی، دینی، ملی و انقلابی، خانواده، ازدواج و طلاق، رفاه و تأمین اجتماعی، اخلاق و تربیت، جمعیت و مهاجرت، مشارکت اجتماعی و سیاسی، اشتغال و مهارت‌آموزی، فضای مجازی، رسانه و ارتباطات، اوقات فراغت، آموزش، دانش و پژوهش، مسکن، تربیت‌بدنی و ورزش، جرایم و آسیب‌های اجتماعی، خلاقیت و ابتکار، بهداشت و سلامت و تهاجم فرهنگی، بررسی شده است.

محمد تقی حسن زاده، رئیس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اجرای این تحقیق می‌‌گوید: ‌این پیمایش از سال ۷۹و هر ۳سال یک‌بار در کشور اجرا شده که ششمین پیمایش آن سال گذشته با هدف شناخت نگرش‌ها و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی انجام شد.

گسترش نفوذ اینترنت در میان خانواده‌ها موضوعی است که اواخر خردادماه سال‌جاری از سوی سامانه مدیریت ضریب نفوذ اینترنت در کشور مطالعه شد. براساس این مطالعه ضریب نفوذ اینترنت در ایران، ۴۹/۱۳درصد است و اتصال به شبکه اینترنت از طریق تکنولوژی ADSL بیشترین سهم را در میان سایر اتصالات به‌خود اختصاص داده است.

براساس نتایج تحقیق وزارت ورزش و جوانان ۶۷/۴درصد از جوانان از اینترنت استفاده می‌کنند که ۱۹/۱درصد آنان برای چت، ۱۵/۳درصد به‌منظور ارتباط با شبکه‌های اجتماعی، ۱۵/۲درصد برای سرگرمی و بازی و ۱۰/۴درصد برای تحقیق و پژوهش‌های علمی از اینترنت بهره می‌برند. به گفته حسن‌زاده کمتر از ۵درصد از جوانان از اینترنت برای مراجعه به سایت‌های غیراخلاقی و موارد غیرضرور استفاده می‌کنند و ۱۲/۳درصد از اینترنت برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس بهره می‌گیرند. ۳۹درصد از پاسخگویان فرار از تنهایی و سرگرمی و ۲۲/۳درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگیزه خود برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی ذکر کردند و کمتر از ۵درصد از این افراد از شبکه‌های اجتماعی برای مسائل غیرضرور استفاده می‌کنند. ضمن اینکه ۶۹/۳درصد پاسخگویان برای بهره‌گیری از اینترنت از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

 دین و زندگی

سنجش هویت دینی و ملی جوانان موضوع دیگری است که در این پیمایش سنجش شده است. براساس نتایج به‌دست آمده ۸۲درصد از جوانان از مسلمان‌بودن خود کاملا احساس افتخار می‌کنند و ۶۸/۱درصد آنان گفته‌اند که درصورت بروز مشکل برای کشور در حفاظت از مرزهای ایران می‌کوشند. از بعد انقلابی نیز ۷۲/۵درصد پاسخگویان معتقدند که باید از جمهوریت و اسلامیت نظام حفاظت کرد. ۷۸/۹درصد از زندگی و روابط خانوادگی خود راضی هستند و ۸۱/۷درصد از آنان نیز در خانواده خود احساس آرامش، رضایت و امنیت می‌کنند.

 خانواده و اشتغال

یکی دیگر از مسائل مبتلا به جوانان موضوع تشکیل خانواده و اشتغال است. براساس نتایج به‌دست آمده از پیمایش این وزارتخانه ۸۲/۶درصد جوانان مخالف انتخاب همسر از طریق فضای مجازی هستند، همچنین ۵۵/۶درصد آنان معتقدند که پایبندی به سنت‌های ازدواج مانند برگزاری مراسم، مهریه و جهیزیه تأثیر خوبی در پایداری زندگی مشترک دارد. همچنین ۷۶/۹درصد جوانان معتقدند که مشکلات اقتصادی و فقر در وقوع طلاق مؤثر است. علاوه برآن به اعتقاد پاسخگویان، شغل نسبت به مسکن اولویت دارد و ۶۸/۴درصد آنان معتقدند که دستیابی به مسکن از طریق اشتغال قابل حل است. به اعتقاد ۶۸/۴درصد جوانان یافتن شغل نیاز به سفارش، توصیه و روابط به جای ضوابط دارد.

 ورزش و فراغت

به گفته رئیس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان به‌طور میانگین اوقات فراغت جوانان درهفته ۲۸ساعت است که ۵۶/۱درصد آنان اعتقاد دارند که گذران اوقات فراغت باید همراه با خانواده باشد. به اعتقاد ۵۸/۳درصد جوانان مسئولیت برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت باید برعهده دولت باشد.

براساس آمارها سرانه فضای ورزشی در کشور ۷۰سانتی مترمربع است. این درحالی است که سرانه فضای ورزشی در دنیا به ۲مترمربع می‌رسد و برای نزدیک شدن به این سرانه باید تلاش زیادی کرد. با این سرانه کم ورزشی ۷۱/۶درصد جوانان در پیمایش وزارت ورزش اعلام کرده‌اند که ورزش می‌کنند که ۴۷/۹درصد آنان یک تا ۲ساعت طی روز این کار را انجام می‌دهند و حدود ۳۰درصد از جوانان به هیچ وجه ورزش نمی‌کنند. حسن‌زاده درباره علت ورزش نکردن جوانان می‌گوید: ۳۶/۵درصد جوانان فرصت نداشتن و کارهای مهم‌تر از ورزش را علت ورزش نکردن عنوان کرده‌اند. ۲۹/۷درصد حوصله نداشتن، ۱۹/۷درصد دسترسی نداشتن به امکانات ورزشی و ۱۴/۷درصد هزینه گران باشگاه‌ها را دلیل این امر توصیف کرده و به اعتقاد ۱۴/۴درصد نیز دسترسی جوانان به امکانات ورزشی ضعیف است. وی درباره مهم‌ترین مشکلات استفاده از امکانات ورزشی، می‌گوید: ۳۳/۶درصد هزینه بالای اماکن ورزشی و ۲۴درصد دوری این اماکن از محل زندگی را مهم‌ترین علل مشکلات استفاده از امکانات ورزشی ذکر کردند.

همشهری


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر