حجتالاسلام خسروپناه امروز در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی سراسرکشور در مشهد در رابطه با نسبت فرهنگ و تمدن نوین اسلامی گفت: اگر تمدن را در دو ساحت نرمافزاری و سختافزاری ببینیم، فرهنگ در ساحت نرمافزاری قرار گرفته و چیزی حدود ۷۰ درصد تمدن را شکل میدهد.
وی نقش فرهنگ در دانشگاه را مانند روح دانست و بیان داشت: مقام معظم رهبری برای فرهنگ چهار بعد عمومی، سیاسی، اقتصادی و پژوهشی علمی را در نظر میگیرند.
تحلیلگر مسائل فرهنگی در توضیح فرهنگ عمومی گفت: این فرهنگ دارای بعد ظاهری و باطنی است که بعد ظاهری آن در پوشش پدیدار میشود و بعد باطنی مربوط به فضائل و رذایل اخلاقی است.
خسروپناه خاطرنشان کرد: تهدید نگران کنندهای که امروز در فرهنگ ما را دچار کرده در حوزه خانواده است که رمان، فیلم موسیقی و شبکههای اجتماعی از ابزار این تهدید است.
وی بیان داشت: طی تحقیقی بر روی شبکههای فارسی زبان مشخص شد که این شبکهها خانواده را مورد هدف قرار دادهاند و تقریبا فیلمی نیست که عادی سازی روابط زنان و مردان را مورد هدف قرار ندهد.
این تحلیلگر فرهنگی افزود: در زمینه موسیقی با سبکهایی مانند متال روبرو میشویم که با اشعار منحرف خود بنیان خانواده را تهدید میکنند، در بازیهای رایانهای چنان نوجوانان را درگیر خود میکنند که تمام هم و غمشان فضای مجازی شده و تمایلی به ارتباط با خانواده ندارند.
خسروپناه در خصوص راهکار مقابله با این تهدیدها گفت: مسئولان فرهنگی ما باید متوجه تهاجمات فرهنگی شوند و احساس خطر کنند، آقایی که میگوید اعتقاد به فیلترینگ ندارم، نمیداند که دشمن در درون خانه ما نیز نفوذ پیدا کرده، ما باید به تاسیس اینترنت سالم بپردازیم که نیازمند پشتیبانی دولت است.
وی اصلاح ساختاری تعلیم و تربیت و تقویت نهادهای فرهنگی و مذهبی از جمله راهکارهای دیگر مقابله با تهدیدهای دشمن برشمرد.
این پژوهشگر با بیان اینکه خطر سکولاریسم فرهنگ سیاسی ما را تهدید میکند، گفت: برخی مکاتب تاریخ مصرفشان تمام شده؛ اما گمان میکنند که تاریخ مصرف دین تمام شده است.
وی تاکید کرد: تحجر و روشنفکری مانند دو لبه یک قیچی اسلام را تهدید کرده و مانع تمدن سازی اسلامی میشود.
این تحلیلگر فرهنگی گفت: وظیفه اساتید دانشگاه این است که به تبیین فرهنگ اخلاقی بپردازند، معرفی فرهنگ سیاسی و اسلامی سازی علوم انسانی و تقویت وحدت بین مسلمین و اصلاح برخی ساختارهای جامعه از دیگر راهکارهایی است که برای مبارزه با این آسیبها میتوان به کار برد.
«خبرگزاری دانشجو