به گزارش پايداري ملي، غلامرضا جلالی در نشست تخصصی «پدافند غیرعامل دانشگاهها» در دانشگاه شهید بهشتی، در ابتدا با بیان اینکه ما با دو نوع تهدیدات طبیعی و تهدیدات انسان ساخت مواجه هستیم، گفت: منشا تهدیدات طبیعی، طبیعت است که در حال حاضر 49 تهدید طبیعی شناخته شده است و بخش دیگر مربوط به تهدیدات انسان ساخت است که به واسطه انسان به وجود میآید و دو عنصر اساسی انسان، انگیزه، علاقه و یا دشمنی او و همچنین عنصر دیگر دانش، علم و تکنولوژی در این تهدید نقش دارند.
وی با بیان اینکه در بحث پدافند غیر عامل توجه ما بر روی موضوع کنترل پیامد تهدیدات انسان ساخت است، تصریح کرد: باید رویکردمان در این راستا دانش بنیان و علمی باشد و در چشمانداز 1404 باید کشوری دانش پایه با رتبه منطقهای و جهانی باشیم و به تولید علم و فناوری و همچنین پس از آن صنعت، ثروت و قدرت دست یابیم.
رییس سازمان پدافند غیر عامل افزود: پس از آنکه به حوزه قدرت رسیدیم، باید به کاربرد مصرف قدرت دست یابیم.
جلالی در ادامه اظهار کرد: نظریه و تکنولوژیهای دانشگاههای غرب، روش جنگیدن است و ما باید نظریه دفاعی در این زمینه ارائه دهیم و در واقع جنگ در حوزه پدافندی بیشتر بین دانش و دانشگاهها است و مجموعه دانشگاهی آنها در تلاش هستند که علیه ظرفیت علمی ما وارد جنگ شوند که ما باید در این زمینه نظریهپردازی داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاههای ما باید یک نظریه علمی داشته باشند و از همه مولفههای قدرت همچون مولفههای علمی، دانشی، دفاعی، فرهنگی و ... برای دفاع استفاده کنند و در این زمینه باید سیستمی دفاع کنیم.
رییس سازمان پدافند غیر عامل در پایان تاکید کرد: دانشگاهها باید نظریه دفاعی را در بحثهای مختلفی همچون دفاع اقتصادی، سایبری و ... تهیه کنند و پس از آن این نظریهها مورد اجرا قرار گیرد.