وی به برخی از معایب نرمافزارهای تشابهیاب خارجی و نرمافزارهای داخلی اشاره کرد و گفت: از جمله معایب نرمافزارهای تشابه یاب خارجی میتوان به عدم دسترسی به منابع داخلی، اصلاحنامهها و سایر ابزارهای تحصیل در زبانشناسی فارسی، فراهم شدن زمینه برای جاسوسی علمی و نبود امکان توسعه با گسترش نیازهای کشور اشاره کرد.
پارسی افزود: همچنین از جمله معایب نرمافزارهای داخلی هم میتوان به عدم راهاندازی آنها به صورت جدی، برخوردار نبودن از بلوغ کافی، قابل توجه نبودن تعداد این نرمافزارها، کمبود منابع مالی و غیره اشاره داشت و همچنین نرمافزارهای داخلی در دسترسی به منابع با انواع مختلف فیلترینگ روبرو هستند و گاهی برای دسترسی به برخی منابع خارجی با قدری مشکل مواجهاند.
رییس خدمات رایانهای پژوهشگاه با اشاره به محدودیتهای متعددی که نرمافزارهای تشابهیاب داخلی و خارجی با آن مواجهند، گفت: در این راستا منابع داخلی سامان یافته نیستند و پایگاهی که کل پایاننامهها و مقالات در آن باشند، وجود ندارد و پایگاههای موجود در این راستا نیز به صورت PDF فعال هستند.
وی به برخی از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه تشابهیابی در پایگاه ایرانداک اشاره کرد و گفت: از جمله ویژگیهای آن میتوان به تشابهیابی در متن به روش کپی دقیق در اینترنت و پایگاه داخلی ایرانداک و همچنین امکان استفاده از پایگاههای اطلاعاتی دیگر در سراسر کشور به صورت همکاری سازمانهای دارنده اطلاعات اشاره کرد.
به گفته پارسی پایگاه ایرانداک در حال حاضر فقط در چکیدهها در حال جستجوست اما به زودی متن کامل پایاننامهها که به شکل فایل WORD ارسال شدهاند و همچنین مقالات و منابع خارجی داوری شده نیز اضافه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر اقداماتی به صورت کوتاه مدت و بلند مدت در دستور پایگاههای ایرانداک قرار دارد.
ایسنا