سردار غلامرضا جلالی در همایش شبکههای مخابراتی در شرایط اضطراری و بحران اظهار داشت: شبکه ارتباطی و تلویزیونی المنار لبنان نزدیک به 30 بار تحت حمله قرار گرفت اما ارتباط و کارکرد این شبکه یک لحظه قطع نشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: این مفهوم حفظ کارکرد در شرایط بحران است و باید آسیبپذیری نیازهای حیاتی را به صفر برسانیم که حتی در بدترین شرایط که همان جنگ است، زیرساخت حیاتی حفظ شود.
وی ادامه داد: هماکنون اکثر دکلهای مخابراتی در برابر یک زلزله 4 تا 5 ریشتری مقاوم نیستند و اگر زلزلهای رخ دهد باید به دنبال ارتباطات عصر حجر بگردیم و از پیک استفاده کنیم.
جلالی تصریح کرد: نمیتواند ظاهر یک صنعت و شبکه ارتباطی ایرانی و باطن آن خارجی باشد. نمیخواهم اسم ببرم اما نباید برنامهریزیهای یک صنعت در خارج کنترل شود. وقتی آمریکا به صراحت اعلام میکند که دکترینشان، مدیریت هوشمند است و با تمام ظرفیت با دشمنان برخورد میکنند این یک اعلان جنگ علنی به دنیا است و میتواند در شرایط اضطراری اینترنت را ببندد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: این موضوعات این درس را به ما میدهد که آیا در شرایط تهدید فناوری در اختیار ماست یا خیر؟ باید متکی به خودمان باشیم، با چشم و گوش بسته تکنولوژی خارجی را عینا در قالب نمایندگی به داخل آوردن، نمیتوان الزامات شرایط بحران را تامین کرد.
وی یادآور شد: البته در حوزههای غیرحیاتی و حساس میتوانیم از روشهای معمول استفاده کنیم.
جلالی پیشنهاد کرد: در حوادث طبیعی باید بتوانیم شبکههای ارتباطی را با هم متحد کنیم، باید در حوادث اتحاد ملی را جایگزین رقابت شرکتی کنیم و جای یک سامانه ارتباط ملی خالی است، برای مدیریت این شبکهها باید یک نظام ملی برای مثال در قالب رومینگ ایجاد شود.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930328000710#sthash.XfcRGSIp.dpuf