تعدادی از شرکتهای بزرگ فناوری در آمریکا که به علت همکاری با کاخ سفید و افشای اطلاعات خصوصی مردم تحت فشار هستند، در تلاشند از همکاری بیشتر در این زمینه خودداری کنند.
به نقل از راشیا تودی، گوگل، فیسبوک، مایکروسافت و یاهو از جمله شرکتهایی هستند که قصد دارند در برابر دستورات آژانس امنیت ملی آمریکا برای افشای دادههای خصوصی مردم به بهانه حفظ امنیت ملی مقاومت کنند.
اسناد دادگاهی افشا شده در این زمینه نشان میدهد که کاخ سفید تلاش فراوانی میکند تا شرکتهای بزرگ آی تی را به ادامه همکاری با خود ترغیب کند، اما این شرکتها که به علت عصبانیت و واکنشهای تند کاربران شهرت و درآمد خود را در خطر میبینند امیدوارند بتوانند دامنه همکاریهای اطلاعاتی خود را محدود کنند.
از یکسو آژانس امنیت ملی آمریکا تلاش میکند جلوی افشای جزییات درخواستهای خود برای دریافت اطلاعات خصوصی کاربران را بگیرد و از سوی دیگر شرکتهای فناوری برای جلب اعتماد کاربران قصد دارند این اطلاعات را افشا کنند. در این میان مایکروسافت با دریافت حکمی از دادگاه که به نفع دیدگاههای این شرکت است مدعی شده که گامی در جهت حفاظت از حقوق کاربران برداشته است.
بر اساس این حکم درصورت درخواست دریافت اطلاعات خصوصی یک شرکت از سوی دولت آمریکا، مایکروسافت حق دارد آن مجموعه را در جریان قرار دهد. یاهو و گوگل هم از دولت آمریکا خواستهاند تا امکان افشای جزییات بیشتری در مورد حجم، دامنه و نوع اطلاعات درخواستی در مورد کاربران داشته باشند.