دکتر "حبیبالله معصومی"، منطقه همدان، اظهار کرد: خوابگاههای دانشجویی و بیمارستانها مراکزی هستند که روزانه تعداد زیادی از افراد در آن رفت و آمد میکنند و باید برای اینگونه مکانها شرایط خروج اضطراری در نظر گرفته شود.
وی افزود: درهای خروج اضطراری، سیستمهای برق ثانویه و ذخیره سوخت از جمله مواردی است که قبل از بروز حادثه باید آماده سازی شود و افراد حاضر در مکانها باید آموزشهای لازم را برای شرایط اضطراری ببینند.
دکتر معصومی تصریح کرد: در بیمارستانهای همدان درهای خروج اضطراری در بخشهای مختلف تعبیه شده و به بیماران و پرسنلهای بخش آموزشهای لازم داده شده، اما این شرایط برای خوابگاهها در نظر گرفته نشده که باید قبل ار بروز حادثه تمامی موارد مدنظر باشد.
خوابگاههای دانشجویی ایمن ساخته شوند
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان همدان بر ایمن سازی ساخت و سازهای ساختمانها تاکید کرد.
دکتر "بهروز کارخانه"، در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: پدافند غیر عامل به این معنی است که در صورت بروز حادثه با تجهیزات غیر نظامی بتوانیم میزان تلفات جانی و خسارتهای مالی را کاهش دهیم.
وی افزود: خوابگاههای دانشجویی باید ابتدا ایمن ساخته شوند، چرا که همدان در منطقهای لرزه خیز واقع شده و باید شرایط خروج اضطراری و تاسیسات برق رسانی و آسانسور قبل از بروز حادثه مدیریت شود.
خوابگاههای دانشجویی برای شرایط اضطراری آماده باشند
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان همدان گفت: خوابگاههای دانشجویی و سایر مراکز باید در هنگام ساخت، زیرساختهای لازم را برای شرایط اضطراری داشته باشند.
"حسین اشرفی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بروز حادثه خبر نمی کند بنابراین بهتر است هنگامی که ساخت و ساز انجام می شود در صورتی به آنها مجوز پایان کار داده شود که تمامی شرایط اضطراری در نظر گرفته شده و خروج اضطراری در آنها تعبیه شده باشد.
وی افزود: مهندسی ساختن واحدهای مسکونی باید نهادینه شود و هر دستگاه اجرایی باید شرایط آسیب پذیری را در نظر بگیرد و آنها را شناسایی کند.
شناخت تهدیدها اصلی ترین موضوع در پدافند غیرعامل است
وی ادامه داد: شناخت تهدیدها از دیگر عوامل مهم در پدافند غیر عامل است که دستگاه های اجرایی باید در حوزه خود مراکز تحت پوشش را مدیریت کنند و آنها را آماده سازی کنند.
اشرفی تصریح کرد: خوابگاههای دانشجویی و مراکزی که ساکنان انبوه دارند، باید نسبت به هر گونه تهدید و آسیب آشنا بوده و در صورت قرار گرفتن در شرایط اضطراری بتوانند از خود دفاع کنند و راههای نجات را آموزش ببینند.
وی خاطرنشان کرد: آینده پژوهی از اصلی ترین برنامهها در آغار انجام هر کاری است که در صورت این نوع طرز تفکر از بسیاری حوادث به راحتی پیشگیری میشود.
بازارهای همدان آماده شرایط اضطراری نیستند
وی گفت: بازارهای همدان در برخی ساعات به علت حضور مردم قفل میشود و در صورت بروز حادثه فاجعه به بار میآید، بنابراین بازارهای همدان آماده شرایط اضطراری نیستند، در حالیکه اگر آینده نگری وجود داشته باشد و پناهگاههای اضطراری در این مناطق احداث شود، از شدت بروز حادثه کاهش مییابد.