۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۸۰۵۲
در یک اقدام بی سابقه و خلاف عرف، دولت انگلستان یک دیپلمات را در منصب بسیار حساس رئیس سازمان جاسوسی سایبری این کشور به کار گرفته است. سازمان ارتباطات دولت انگلستان GCHQ در ماه‌های اخیر با افشای فعالیت‌های جاسوسی‌اش از کاربران اینترنت تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته بود و اینک با انتصاب روبرت هانیگن که یک دیپلمات و سیاستمدار مشهور است، به عنوان رئیس این سازمان توجه افکار عمومی به علت این انتصاب،‌ معطوف شده است.
پیش از این رؤسای سازمان ارتباطات دولت انگلستان که همتای سازمان امنیت ملی آمریکا NSA محسوب می‌شود و به رصد اطلاعاتی بر فضای سایبری می‌پردازد، یا از مسئولان همین سازمان انتخاب می‌شدند یا اگر هم از بیرون سازمان بودند جزو متخصصان و افسران باسابقه اطلاعات سایبری محسوب می‌شدند. اما روبرت هانیگن فقط سابقه کارهای دیپلماتیک و مشاوره نخست‌وزیر را داشته است.

هانیگن همچنین سابقه سخنگویی دولت انگلستان را داشته و در مذاکرات صلح ایرلند شمالی و مذاکرات دیپلماتیک مهم دیگری نیز دخیل بوده است.

در زمینه مسائل اطلاعاتی و امنیتی، هانیگن هیچ سابقه اجرایی ندارد و فقط یک دوره مشاور گوردون براون نخست‌وزیر اسبق انگلستان در امور اطلاعاتی و امنیتی بوده است.  او تا پیش از انتصاب به عنوان رئیس سازمان جاسوسی سایبری انگلستان هم یک سمت دیپلماتیک در وزارت خارجه این کشور داشت.

تحلیلگران معتقدند انتصاب یک دیپلمات به عنوان رئیس سازمان جاسوسی سایبری انگلستان به معنای تلاش دولت این کشور برای افزایش کنترل خود بر این سازمان است.

بر اساس اسناد منتشرشده از سوی ادوارد اسنودن، سازمان GCHQ در سال‌های اخیر اقدام به جاسوسی گسترده از کاربران اینترنت در انگلستان و سایر کشورها کرده است.

بر اساس این اسناد، GCHQ در سال‌های اخیر نسبت به جمع‌آوری تصاویر کاربران مشکوک از طریق وب‌کم آنها و شناسایی بازدیدکنندگان از سایت افشاگر ویکی لیکس اقدام کرده است.

GCHQ بعضی از فعالیت‌های جاسوسی خود را با هماهنگی کامل با سازمان جاسوسی NSAآمریکا انجام داده است.

تحلیلگران معتقدند یکی دیگر از اهداف انتصاب هانیگن، افزایش همکاری‌های انگلیس و آمریکا در زمینه جاسوسی سایبری است.

علاوه بر GCHQ، سازمان اطلاعات خارجی انگلستان MI-6 نیز هم‌اکنون رئیسی خارج از سازمان دارد.

طبق رسم متعارف در ۴۰ سال گذشته، رئیس MI-6 نیز از میان افسران ارشد اطلاعاتی انگلستان انتخاب می‌شد؛ اما در سال ۲۰۰۹ با انتخاب جان سوارز که سابقه کارهای دیپلماتیک داشت و نه امنیتی،‌ این سنت ۴۰ ساله نقض شد.

اما بر خلاف نقض این سنت در انگلستان، در آمریکا همچنان رؤسای سازمان‌های جاسوسی همچون سیا و ان.اس.ای کاملا از مسئولان باسابقه همان سازمان‌ها انتخاب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر