
به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، پیرحسین کولیوند در آیین امضای تفاهم نامه میان سازمان نظام پزشکی و جمعیت هلال احمر گفت: در دیداری که اخیرا با رهبر معظم انقلاب صورت گرفت، ایشان بر ترویج فرهنگ ایثار در جامعه تاکید داشتند و مقرر کردند تا مخاطبان حوزه فعالیت جمعیت هلال احمر از ۲۰ میلیون نفر عبور کند و ما در مجموعه هلال احمر نیز با جدیت این رهنمودها را پیگیری خواهیم کرد.
کولیوند در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به اهمیت مقوله آموزش و ارتقای توانمندیهای تخصصی، گفت: پدافند غیرعامل، پیشگیری و مدیریت حوادث و بلایا، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در وضعیت عادی و بحران از جمله زمینههایی است که در ان هلال احمر میتواند با نظام سلامت کشور همکاری کند.
وی افزود: پوشش سلامت زائران و مدیریت تجمعات انبوه، غربالگری، توانبخشی، ایجاد بانک اطلاعاتی، پژوهش و همکاری در حوزه کمک به اقشار نیازمند نیز میتواند نتایج ملموسی داشته باشد که مستقیما بر ارتقای کیفیت زندگی مردم اثر مثبت میگذارد. مردم زمانی که کادر درمان و هلال احمر را مشاهده میکنند، آسوده خاطر میشوند و باید هر چه بهتر این رویه ادامه پیدا کند. هلال احمر در این عرصه کارنامه خوبی دارد که نمونه کوچکی از آن را میتوان در غربالگری بیماران اسکلت عضلانی، توانبخشی و ساخت اندام مصنوعی مشاهده کرد.
این مقام مسئول در هلال احمر خاطرنشان کرد: ترویج اخلاق پزشکی نیز میتواند عرصه مناسبی برای همکاری باشد. بر این باور هستیم که نجات یک انسان مثل نجات کل بشر است و این باور را در عمل نیز جامه تحقق پوشاندهایم. ما در هلال احمر از سبک زندگی شهدای امدادگر الهام میگیریم تا به مردم خدمت رسانی کنیم و به همین علت خدمات رسانی ما به بشر هیچ حد و مرزی ندارد.
در ادامه این جلسه، محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان این که حیطه فعالیت هلال احمر با نظام سلامت، همپوشانی زیادی دارد، گفت: نیروی انسانی توانمند و خبره در حوزه سلامت یک اصل بسیار مهم است که هلال احمر امروز از آن برخوردار است. روحیه ایثار و خدمت گزاری در هلال احمر بی نظیر است. ما شاهد بودیم که هلال احمر در دوران دفاع مقدس و مقابله با کرونا دوشادوش کادر درمان در خط مقدم حاضر بودند.
وی افزود: جامعه پزشکی نیز در این عرصه فقط در دوران کرونا بیش از ۳۰۰ شهید تقدیم کشور کرد تا مردم در آرامش و سلامت باشند.
رئیس زاده ادامه داد: مدیریت خوب هلال احمر زیرساختها را در جمعیت تقویت کرده است. ما باید با اتکا به این ظرفیت ها، برای رفع مشکلات، همکاری بین بخشی را تقویت کنیم. امروز ضرورت دارد تا چند دستگاه در کنار یکدیگر قرار گیرند تا مشکلات کشور حل شود.
او یادآور شد: نظام سلامت کشور نزدیک به ۴۰۰ هزار عضو دارد که میتوان از این ظرفیت عظیم در عرصههای مختلف بهره جست. پزشکان ما با توان زیادی که دارند امروز میتوانند در کنار هلال احمر در بحرانهای مختلف حاضر شوند.
رئیس زاده تصریح کرد: همکاری در حوزه آموزشی و اشاعه آموزشهای همگانی، افزایش تاب آوری در سطح جامعه و همکاریهای تخصصی در حوزه بهداشت و درمان براساس مفاد این تفاهم نامه شکل میگیرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اهمیت تواندسازی جامعه، گفت: امروز باید علاوه بر کمکهای اولیه، مراقبتهای اورژانسی نیز به مردم آموزش داده شود تا مردم بدانند در محل حادثه چه رفتاری از خود نشان دهند تا میزان تلفات در حوادث و سوانح کاهش یابد. باید در همکاری با یکدیگر یک پوشش سراسری در کشور ایجاد شود تا خدمات رسانی یکپارچه و باکیفیتی به مردم رقم بخورد.