به گزارش پایداری ملی و به نقل از ایسنا، شاهین مظفری با بیان اینکه این تمرین عملیاتی از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران برگزار شده است، اظهار کرد: هدف از این تمرینات، تقویت مشارکت شهروندان در مدیریت بحران و سنجش آمادگی گروههای داوطلب مردمی دوام به صورت همزمان در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران است.
معاون آموزش، بازیابی و مشارکت اجتماعی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این خصوص بیان کرد: این تمرین به صورت همزمان، با هماهنگی ستادهای مدیریت بحران، پدافند غیرعامل مناطق و سازمانهای تخصصی مدیریت بحران برگزار شد.
وی افزود: بر اساس سناریوی پیش بینی شده برای وقوع زمین لرزه در تهران، تمرینات با موضوع تخلیه امن اضطراری در مناطق ۲۲ گانه برگزار شد.
مظفری اظهار کرد: هدایت خروج ایمن افراد از ساختمانها و هدایت آنها به محل تجمع امن، برپایی چادرهای اسکان اضطراری، توزیع اقلام ضروری، ارائه کمکهای اولیه و حمایت روانی در شرایط اضطراری از جمله وظایف گروههای مردمی دوام است.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در خصوص این تمرین سراسری در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران گفت: موفق شدیم در هر ۲۲ منطقه شهر تهران در ۳۰ مکان از جمله مدارس، مساجد و سراهای محلات منتخب، تمرین سراسری رستههای تخصصی گروههای دوام را برگزار کنیم.
وی در ادامه افزود: پیش از ۷۰۰۰ نفر از دوامیان در این تمرین شرکت کردند و عمده این افراد دانش آموزان بودند. سناریوی تمرین، زلزله تهران بود. تخلیه ایمن، پناهگیری در محل، چادر زنی، تشکیل تیمهای تخصصی، تیمهای خدمات اجتماعی و روانی، خدمات پزشکی و کمکهای اولیه، توزیع اقلام امدادی و آلودگی زدایی شیمایی، از جمله موضوعات بود. همچنین آموزشهای پوشیدن لباسهای تجهیزات حفاظت فردی و ماسک شیمیایی، اطفای حریق از دیگر اقداماتی بود که در این تمرینات صورت گرفت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در این تمرین سراسری، هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و آموزش و پرورش همراهی بسیار خوبی کردند، گفت: چادرهای مختلفی برپا شد و یک فضای بسیار مفرح و نشاط انگیز در دل دانش آموزان ایجاد شد و با توجه به اینکه هوا از لحاظ جوی، بارش باران و برف در مناطق شمالی داشتیم؛ اما تمرین متوقف نشد. هر لحظه امکان وقوع زلزله هست و ما باید در هر شرایطی آمادگی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: خدا را شاکر هستیم که تعداد دوامیها از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرد. این تعداد یک عدد واقعی است و از یک جمعیت نمادین به یک واقعیت شهری و کمک حال مدیریت شهری تبدیل شده است.