به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی در پنجاه و هشتمین جلسه شورای عالی سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: یکی از بحثهای کلان نظام سلامت، اجرای برنامه پزشکی خانواده است که به هر میزان منابع مورد نیاز آن تامین شود، قابلیت اجرایی دارد و امیدواریم این ساختار که در ۴ قانون برنامه تکلیف بوده را اجرا کنیم.
وی به تهیه پیش نویس برنامه پزشکی خانواده برای اجرا اشاره کرد و گفت: این پیش نویس تهیه شده تا همه فعالان نظام سلامت، نظرات کارشناسی و فنی خود را در مورد آن اعلام کنند و تا وقتی منابع مورد نیاز تامین نشود، برنامه پیشنهادی و پیش نویس قابل اجرا نیست.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اعضای سازمان نظام پزشکی نیز میتوانند پیشنهادات کارشناسی، درست، مسلط به ابعاد اجرایی و مالی خود برای اجرای بهتر طرحها و برنامهها از جمله پزشکی خانواده را به وزارت بهداشت ارائه کنند. یکی از خواستهای دیرینه جامعه رزیدنتی این بود که دستیاری، مشمول بیمه و با آرامش خاطر باشد که با کار کارشناسی در بودجه لحاظ و با هم افزایی با مجلس، تصویب شد.
ظفرقندی با بیان اینکه اجرای طرحها و برنامههای کلان، نیاز به حمایت دارد، افزود: یکی از بحثهای مهم ما، افزایش بی رویه ظرفیتهای پذیرش دانشجو بدون تامین زیرساختها و پیش نیازها است و در سه سال گذشته، بیش از حد مقرر شده، ظرفیتها افزایش یافته بدون اینکه زیرساختها تامین شود. بحث ما این است که باید زیرساختها تامین شود تا نارضایتی ایجاد نشود.
وی با اشاره به بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی به بخشهای دارو، پرسنلی و پیمانکاران، خاطرنشان کرد: حل مشکلات نیاز به تعامل، هم افزایی، بحث، بررسی و اقناع مراجع، نهادها و مسئولان تصمیم گیر دارد.
وزیر بهداشت تکریم، نگهداری و درک جوانان برای تحصیل و اشتغال در کشور را مهم دانست و گفت: دانشجویان، رزیدنت ها، انترنها و پزشکان طرحی باید تکریم شوند تا انگیزه خدمت در آینده برای کشور را داشته باشند. به دنبال راه اندازی صندوقی برای حمایت از فارغ التحصیلان و پزشکان طرحی هستیم.
ظفرقندی بحث بحران جمعیت را کاملا علمی عنوان و تاکید کرد: با نرخ رشد کنونی جمعیت در آینده نزدیک و حداکثر ۱۵ سال آینده، سالخوردهترین کشور منطقه خواهیم شد و برای اولین بار در سال ۱۴۰۳ به کمتر از یک میلیون تولد در سال خواهیم رسید بنابراین بحث جمعیت جدی و دارای ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.
وی ادامه داد: کشورهای دیگر هم با بحران جمعیت روبرو هستند و تفاوت آنها با کشور ما در این است که آنها در طول ۵ تا ۷ دهه به چاله جمعیتی افتادهاند، اما ایران در طول یک دهه به چنین وضعیتی رسیده است. تفاوت دوم این است که ما در حال توسعه یافتگی به این پدیده دچار شدهایم، اما آن کشورها پس از توسعه یافتگی، گرفتار شدهاند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بر اساس قوانین و اسناد بالادستی سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی باید حداقل ۷ درصد باشد، گفت: این سهم باید معادل یا بیشتر از کشورهای منطقه باشد، اما در حال حاضر حدود ۴ درصد است و تا وقتی این سرانه اصلاح نشود، بسیاری از مشکلات نظام سلامت پابرجاست.