به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، ابوطالب گرایلو مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در جریان بازدید معاون امور زیر بنایی سازمان پدافند غیرعامل و هیأت همراه از منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) با اشاره به اهتمام این بندر بزرگ حیاتی در توسعه فیزیکی و زیرساختی، توجه به افزایش بهرهوری از زیرساختهای موجود را از نکات حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: در خصوص رعایت اصول پدافند غیرعامل و ارتقا آمادگی در برابر تهدیدات، این اداره کل همواره به این مهم توجه داشته است و به دنبال اجرا و پیادهسازی این اصول با تأمین تجهیزات جایگزین، منابع و نیروها به منظور افزایش تابآوری بوده است.
گرایلو با بیان اینکه در بخشهای قابل توجهی شیوههای جایگزینی تمهید و بررسی شده است، گفت: با ابلاغ دستورالعمل بازنگری فرآیندها به بخشهای مختلف این اداره کل آمادگی لازم در مقابله با تهدیدات با وجود آمده است.
وی مدیریت نیروهای انسانی متخصص در هنگام بروز بحران، اتخاذ تمهیدات برای تأمین منابع جایگزین انرژی، اطفا حریق و پوشش ارتباطات را از جمله اهم موارد در این حوزه برشمرد.
وی به اشاره به تعدد مراکز مهم که هنگام وقوع حادثه باید پاسخگوی آن باشیم، خواستار وحدت رویه در فرماندهی هنگام مقابله با حوداث و بحرانها و همکاری مستقیم سازمان پدافند غیرعامل در هدایت این مراکز متعدد شد.
بلوغ مدیریتی در بنادر برای پیادهسازی الزامات پدافند غیرعامل
مصطفی طزری معاون زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به بلوغ مدیریتی در بنادر در مواجهه با بحران و دغدغهمندی در برابر مسائل مرتبط با پدافند غیرعامل اظهار داشت: مجموعه اقدامات و تمهیدات به عمل آمده در بندرامام خمینی (ره) گویای پیشبینی عالیترین سطح ارتقا آمادگی در برابر بحرانها است.
طزری با تأکید بر تداوم کارکرد مراکز حیاتی حین بروز بحرانها، مطابق دستور العمل ابلاغی سازمان پدافند غیرعامل در شرایط کنونی کشور و افزایش تهدیدات دشمن گفت: ٩ دستور العمل به این منظور ابلاغ شده که یک دستور العمل آن به طور ویژه مرتبط با کنترل و بازرسی خطرات مواد شیمیایی است.
وی با اشاره به رهنمود مقام معظم رهبری در خصوص تطابق عینی با آنچه در گزارشها آمده است، هدف از این بازدید را بررسی میدانی عملکردها و میزان مقابله با تهدیدات حسب اصول پدافند غیرعامل در مراکز حیاتی از جمله منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) عنوان کرد.
مسئولیت مدیران در پیادهسازی جامع پدافند غیرعامل
معاون امور زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل شناسایی و بررسی محمولاتی که خطرات بالقوه برای بندر دارند و هم افزایی با مدیران برای رفع مشکلات در خصوص انتقال و خروج آنها را از جمله اهداف این بازدید برشمرد.
طزری انجام مطالعات پدافند غیرعامل در بنادر را لازم و ضروری دانست و بر شناسایی میزان اجرا و پیادهسازی این اصول تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه مسئولین هر بخش اجرایی، در حوزه تخصصی خود میبایست پیادهسازی اصول پدافند غیرعامل را هم رعایت کنند، خواستار تداوم تمرینهای عملی و رزمایشها نظیر رزمایش موفقیتآمیز و مثالزدنی سال گذشته در بندرامام خمینی (ره) باهدف شناسایی نقاط قابل بهبود و ارتقا آمادگی تمام نیروهای عملیاتی در مواجهه با بحران شد.
هشت گام اجرایی برای ارتقاء آمادگی در برابر تهدیدات شیمیایی
محمد ذوالقدر مدیرکل قرارگاه شیمیایی سازمان پدافند غیر عامل کشور نیز با اشاره به وجود دستورالعمل ناظر بر پهنههای ویژه انرژی و شیمیایی کشور گفت: بنادر بزرگ کشور در این دستهبندی قرار میگیرند.
ذوالقدر افزود: در این بازدید اقدامات و تمهیدات لازم به منظور مسدودسازی و عملیاتیسازی طرحهای مقابله با مواد شیمیایی مورد بازدید قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: اجرای این دستور العمل مستلزم ٨ گام اجرایی است که ایجاد ساختار فرماندهی، شناسایی وضع موجود، پهنهبندی ریسکها، تأمین تجهیز، آموزش و جبران خسارتهای پس از بحران از اهم آن به شمار میروند.
وی در ادامه با تشریح هر یک از گامهای این دستور العمل بر اجرای کامل و دقیق آن و رفع ایرادات در حلقههای ضعیف فرآیندهای مدیریتی که در معرض تهدید بیشتر است، تأکید کرد.