۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴
کد خبر: ۷۶۷۸۳
سردار جلالی در شورای معاونین وزارت علوم مطرح کرد

همکاری با دانشگاه برای مقابله با تهدیدات فناورمحور/پدافند غیرعامل باید بر لبه دانش حرکت کند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تأکید بر ضرورت به‌روزرسانی زیرساخت‌های علمی، خواستار ارتقای توان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در برابر تهدیدات فناورمحور شد.

به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی، شورای معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر رضا کلهر، معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور، دکتر مهناز میرزا ابراهیم طهرانی سرپرست معاونت علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از مدیران و معاونان این وزارتخانه برگزار شد.

تحولات فناورمحور و ضرورت بازنگری در زیرساخت‌ها

در این نشست، سردار دکتر غلامرضا جلالی با اشاره به تحولات اخیر در حوزه تهدیدات و فناورمحور شدن آنها، بر لزوم به‌روزرسانی و تقویت زیرساخت‌های علمی پدافند غیرعامل در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تأکید کرد. وی ضمن ارائه گزارشی از تعاملات میان وزارت علوم و سازمان پدافند غیرعامل طی سال‌های اخیر، به دستاوردهایی، چون قطب‌بندی دانشگاه‌ها در حوزه پدافند غیرعامل، ابلاغ دو واحد آموزشی تخصصی، حمایت از ایجاد رشته‌های تحصیلات تکمیلی و برگزاری رزمایش‌های آمادگی اشاره کرد.

تهدیدات فناورمحور؛ چالشی دائمی برای زیرساخت‌ها

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه تهدیدات فناورمحور ماهیتی سیال و پویا دارند، گفت: برای مقابله با این تهدیدات که به‌طور مستمر زیرساخت‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند، باید پدافند غیرعامل بر لبه دانش جهانی حرکت کرده و به‌روزرسانی مداوم را در دستور کار خود قرار دهد.

وی بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های فنی، مهندسی، سایبری و شهر‌های هوشمند تأکید کرد و افزود: شناسایی و ارزیابی مداوم تهدیدات توسط دانشگاه‌ها و ارائه راهکار‌های مقابله‌ای یک نیاز حیاتی است.

لزوم ایجاد رشته‌های تخصصی و آزمایشگاه‌های پیشرفته

سردار جلالی همچنین خواستار توسعه رشته‌های جدید در حوزه فناوری، سایبری، زیستی و الکترونیکی برای تربیت نیروی متخصص شد. وی از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی خواست با ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی، تهدیدات امنیت سایبری و زیستی را شناسایی و مدیریت کنند.

تأکید وزیر علوم بر بهره‌گیری از تجارب جهانی

در ادامه این نشست، دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نیز بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های علمی و پژوهشی نوین تأکید کرد و گفت: پیش از راه‌اندازی رشته‌های جدید، باید نیاز‌های واقعی کشور به‌دقت شناسایی و تحلیل شود.

وی خواستار بهره‌گیری از تجارب موفق سایر کشور‌ها در این زمینه شد و افزود: ایجاد مراکز تحقیقاتی ویژه و گروه‌های پژوهشی تخصصی می‌تواند گامی مؤثر برای مقابله با تهدیدات فناورمحور باشد.

وزیر علوم در پایان بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و تأمین منابع مالی لازم برای مقابله با تهدیدات نوین، به‌ویژه تهدیدات سایبری و زیستی، در بخش دانشگاهی کشور تأکید کرد و خواستار همکاری میان وزارت علوم و سازمان پدافند غیرعامل کشور شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر