به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، در بیمارانی که مبتلا به سرطان پوست هستند، بعد از جراحی برای برداشتن تومور احتمال وجود سلولهای سرطانی وجود دارد که باعث بازگشت بیماری شوند. به همین دلیل رادیوتراپی انجام میشود. محققان یک استارتاپ از پژوهشکده زیستفناوری رویان اصفهان محصولی تولید کردهاند که با استفاده آن نیاز به رادیوتراپی نیست. این استارتاپ با محصول خود در پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی نانو حضور داشت.
مصطفی نوقابی فعال فناور این استارتاپ در توضیح علت نیاز به تولید این محصول در کشور گفت: بهترین درمان سرطان پوست، جراحی و برداشتن تومور است که در این روش بعد از جراحی، سلولهای سرطانی داخل محیط زخم باقی میمانند که باعث عود سرطان و بازگشت بیماری میشود که معمولا از رادیوتراپی استفاده میشود.
نوقابی با اشاره به اینکه برای این منظور یک محصولی در این استارتاپ تولید شده، عنوان کرد: محصول ما یک زخم پوش است که بعد از جراحی و حذف تومور، با تابش لیزر مادون قرمز در فواصل زمانی تنظیمشده یک گرمای موضعی ایجاد میکند که باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی باقیمانده در محیط زخم میشود.
وی در ادامه گفت: اگر حتی محیط جراحیشده، سلول سرطانی نداشته باشد، این محصول باز مفید است زیرا با گرمای تولید شده، به بهبود فرایند ترمیم زخم کمک میکند و درواقع با این محصول نیازی به رادیوتراپی نیست.
نوقابی با اعلام اینکه این زخمپوش درمراحل تستهای حیوانی و بالینی است، اظهار کرد: این محصول در حال تجاریسازی است و برای اولین بار در ایران تولید شده و در سطح جهان هم چنین محصولی تنها در حد تحقیقاتی است.
وی در ارتباط با حمایتهای انجامشده از این استارتاپ نیز گفت: اعتبارسنجی بنیانگذاری و شرکت در نمایشگاه از حمایتهای مادی و معنوی معاونت علمی و ستاد فناوریهای نانو بوده است و امسال برای اولین بار در نمایشگاه نانو شرکت کردهایم.