به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم، صادق ضیاییان با اشاره به پیشرفت روند تغییرات اقلیمی در جهان، خاورمیانه و در ادامه ایران، گفت: اثرات تغییرات اقلیمی اغلب شئونات زندگی افراد را در جای جای جهان تحتتأثیر قرار میدهد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از یک درجه دمای هوای جهان نسبت به انقلاب صنعتی بیشتر شده است، افزود: این در حالی است که فرآیند مذکور در ایران دو برابر جهان است؛ بهعبارت دیگر کشور طی ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرمتر شده است.
وی ادامه داد: گرمای کره زمین تبعاتی را با خود بههمراه دارد که میتوان به افزایش تعداد و شدت پدیدههای حدی مانند بارش تگرگ، وقوع سیلاب و بارشهای خارج فصل، اشاره کرد و در عین حال با پدیدههای دیگری، چون طولانیتر شدن خشکسالیها روبهرو میشویم و در ادامه این امر فصلبندیها و رژیم بارشی نیز تغییر میکند.
ضیاییان در این زمینه با بیان اینکه تغییرات رژیم بارشی مشاغل مختلف از جمله کشاورزی و بهتبع آن امنیت غذایی جهان و ایران را تحتتأثیر قرار میدهد، تصریح کرد: همچنین منابع آبی کشور بهدلیل افزایش تبخیر و تعرق تحتتأثیر این شرایط قرار میگیرد بهطوری که آب تجدیدپذیر کاهش چشمگیری مییابد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی بیان کرد: از دست رفتن منابع آبی با خشکی دریاچهها همراه است که مشکلاتی را برای تأمین آب شرب شهرها به وجود میآورد، این روند بهشکل زنجیروار در سایر ابعاد زندگی بشر ادامه مییابد و چالشهایی را با خود بههمراه دارد.
وی با اشاره به تداوم روند افزایش دمای هوا در نقاط مختلف کشور اظهار کرد: پیشبینی میشود دمای هوای تهران در روزهای پیشِرو به ۴۰ درجه برسد و این ماندگاری دما تا اواسط هفته آینده تداوم داشته باشد.
ضیاییان گفت: در همین راستا انتظار میرود شاهد افزایش قابل ملاحظه دمای هوا در نواحی جنوبی کشور از جمله استانهای خوزستان، جنوب ایلام، بوشهر، کرمان و سیستان و بلوچستان باشیم.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی یادآور شد: افزایش دمای هوا طبیعتاً با افزایش مصرف آب و انرژی همراه است این امر بهدلیل افزایش استفاده از وسایل سرمایشی و افزایش نیاز به مصرف آب رخ خواهد داد.