به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، محمد صادق خیاطیان، در پاسخ به اینکه بارها در سخنرانیهای اخیر خود اعلام کردید که ۳ حوزه فناوری هوش مصنوعی، میکروالکترونیک و زیست فناوری و ۳ مساله آب، امنیت غذایی و انرژی در سال ۱۴۰۳ اولویت صندوق است، آیابرنامه صندوق در این زمینههای موضوعی مشخص شده است، گفت: بله، این موضوعات در هیأت عامل صندوق نوآوری به تصویب رسیده و در همکاری با سایر دستگاهها کار را پیش می بریم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: به طور مثال در حوزه «امنیت غذایی» با وزارت جهادکشاوری مرتب در حال رایزنی و گفت و گو هستیم و قرار شده در مسائل و چالشهای اصلی کشور که فناوری میتواند به حل آن مسائل کمک کند به ما اعلام کنند تا ما ظرفیت دانش بنیانها را پای کار بیاوریم. در حال حاضر در حوزه امنیت غذایی ۲-۳ موضوع در حال نهایی شدن است.
وی ادامه داد: در حوزه «هوش مصنوعی» از آنجا که راه اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی توسط رئیس جمهور شهید ابلاغ شد، ما میخواهیم هماهنگ با کل کشور باشیم و کار جزیزه ای و جدا در این حوزه انجام ندهیم، بنابرین یک مقدار در اقداماتمان وقفه افتاده تا بتوانیم کار را با مرکز ملی هوش مصنوعی هماهنگ کنیم.
خیاطیان خاطرنشان کرد: در حوزه «زیست فناوری» نیز یکی دو مساله کاملاً مشخص شده و در حال طراحی جزئیات آن هستیم که این مسائل در حوزه تجهیزات و دارویی است و هم ترکیب فناوری است؛ مثل بایوسنسورها که هوش مصنوعی و میکروالکترونیک در آن نقش دارد و از طرفی مثلاً به کاهش قند خون کمک میکند، در حال طراحی این نوع برنامهها هستیم و به زودی اعلام خواهیم کرد.
وی ضمن بیان این مطلب که در حوزه «آب» عقب هستیم و هنوز به جمع بندی نرسیده ایم، گفت: در حوزه «انرژی» اما کار شروع شده و تاکید بر بهره وری انرژی است. در این حوزه موضوع ناترازی برق را اولویت قرار دادیم و قرار است با همکاری وزارت نیرو (مجموعه ساترا توانیر) و سازمان استاندارد موضوع موتورهای بی ال دی سی (فوق کم مصرف) را نهایی کنیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: از سال ۱۴۰۲ به ظرفیت سازی برای تولید این نوع موتورها اقدام کردیم و امسال برنامه داریم، این موتورها وارد بازار شوند. ما تواستیم با حدود ۸۰۰ میلیارد ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان، یک میلیون ظرفیت تولید موتور بی ال دی سی ایجاد کنیم و امیدواریم سریعتر بر روی کولرها نصب و وارد بازار شوند.
وی تصریح کرد: گفته شده این موتورها باعث کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق و ۳۰ درصدی مصرف آب میشود و وزارت نیرو نیز اعلام کرده است که اگر ۲۰ میلیون کولر به این سیستم مجهز شود، حدود ۵ هزار مگاوات کاهش مصرف برق خواهیم داشت. امیدواریم با یک برنامه ریزی دقیق بخشی از اهداف این طرح را محقق کنیم.