به گزارش پایداری ملی به نقل از قدس آنلاین،فاطمه محمد بیگی اظهار کرد: با وجود این که در سیاست های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری و در برنامه های پنجم و ششم توسعه کشور بر پیشگیری محوری تاکید شده و در برنامه هفتم توسعه هم این موضوع پیش بینی شده است؛ اما در عمل شاهد برتری نگاه درمان محوری بر پیشگیری محوری در بسیاری از موارد هستیم که متاسفانه این نگاه به نظام سلامت ما آسیب می زند.
وی با انتقاد از روند کاهشی سهم حوزه بهداشت از بودجه سنواتی کشور می افزاید: طی یک دهه اخیر همزمان با کاهش سهم بهداشت شاهد افزایش سهم حوزه درمان از بودجه نظام سلامت بوده ایم؛ به طوری که بودجه بهداشت از ۲۹ درصد به ۲۴ درصد رسیده و برعکس بودجه ۷۰ درصدی درمان الان به بیش از ۷۴ درصد رسیده است که این روند خوبی نیست و قطعاً این موضوع با اسناد بالادستی سیاست کلی کشور در زمینه سلامت انطباق ندارد.
مهمترین دلیل کم توجهی و مغفول ماندن بخش بهداشت
نماینده مردم قزوین، آبیک و الوند در مجلس شورای اسلامی نداشتن نگاه جامع به حوزه سلامت از سوی تصمیم سازان و تصمیم گیران را مهمترین دلیل کم توجهی و مغفول ماندن بخش بهداشت در مقایسه با بخش درمان می داند و می گوید: حوزه درمان مثل سیاه چاله ای است که هرچه بودجه درآن بریزیم آنرا می بلعد و دیده هم نمی شود. بنابراین باید بتوانیم از طریق فرایند های پیشگیری و غربالگیری به تشخیص زودهنگام بیماری ها برسیم و یا به مراقبتهای بهداشتی اولیه بپردازیم تا درگیر بار افزایش بیماری ها و خسارت های ناشی از آن ها نشویم چون ضررهای جبران ناپذیری را بر جای می گذارد. بر این اساس ما در مجلس برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه ۵ درصد بودجه سلامت را برای حوزه های غربالگری و پیشگیری پیش بینی کردیم که این موضوع نشان می دهد در تلاش هستیم تا نگاه پیشگیری محوری بر درمان محوری برتری پیدا کند.
سرشار از ظرفیت هستیم اما...
محمد بیگی، با اشاره به این که هنوز برای حکمرانی سلامت ریل مناسبی پیدا نکرده ایم، می افزاید: با این که سرشار از ظرفیت هستیم اما وضعیت سلامت کشور را به لحاظ تامین نیرو، منابع انسانی، رضایت ارائه دهندگان سلامت و همچنین رضایت مردم چندان راضی کننده نمی بینم. به عبارت دیگر آنچه که امروز اتفاق می افتد با آن چیزی که مورد نظر ماست خیلی متفاوت است و این خیلی راضی کننده نیست. مثلا می توان هشدار داد که ما در آغاز یک بحران دارویی در کشور هستیم که راه برون رفت از آن تغییر ریل سیاستهای کشور در مواجهه با حوزه سلامت است، یعنی باید به این حوزه نگاه جامع و پیشگیرانه محور به جای درمان داشته باشیم. چون نگاه درمان محور تا کنون در هیچ جای دنیا پاسخ یا نتیجه مثبت نداده است.