۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۷۳۳۷
این روزها وزیر بهداشت از کمبود بودجه بهداشت و درمان بسیار گله‌مند است و شجاعانه معضلات بهداشت و درمان را به اطلاع دیگر مسئولین و مردم می‌رساند اما، یکی از معضلات اسفناکی که در کشور در حال جریان است که هم به سلامت جامعه لطمه می‌زند و هم اقتصاد، تجویز غیرمنطقی دارو به خصوص توسط پزشکان عمومی است.

کارشناس دارویی شبکه بهداشت شهرستان زرندیه منطقه مرکزی، گفت: کافی است شما در یک داروخانه مدتی مشغول به کار شوید تا عمق فاجعه در حال وقوع را لمس کنید، چراکه اغلب نسخ یک پزشک عمومی تکراری و پرقلم است.

محسن اشعه‌شعار افزود: کمتر نسخه یک پزشک عمومی را می‌توان یافت که در آن یک کورتون تزریقی و یا یک آنتی‌بیوتیک وجود نداشته باشد، متأسفانه این روزها اکثر پزشکان عمومی مستقیما به سراغ آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی و نسل آخر می‌روند که این موضوع می‌تواند در آینده، کشور را با چالش جدی مقاومت میکروبی روبرو کند.

وی با بیان اینکه علل و عوامل مختلفی سبب شده است تا پزشکان به این سو بروند، اظهار کرد: آنچه از شواهد و قراین می‌توان استنباط کرد، نخست عدم تشخیص بیماری توسط برخی پزشکان عمومی است که آنها را ناچار از عدم توانایی در تشخیص بیماری، رو به رفع علایم درمانی به خصوص با کورتون‌ها می‌برد، لذا می‌توان انگشت اشاره را به سمت نظام آموزشی کشور گرفت که ناکارآمدی خود را آشکارا نشان می‌دهد، چراکه هفت سال از بهترین ایام زندگی یک جوان با استعداد همراه با دروس سخت و فشرده به گونه‌ای می‌گذرد که آنها در بسیاری اوقات از تشخیص یک بیماری ساده در می‌مانند.

دکتر اشعه‌شعار دلیل دیگری که از صحبت با پزشکان و بیماران استنباط می‌شود را دلایل فرهنگی و اقتصادی دانست و اضافه کرد: بسیاری از پزشکان به خاطر آنکه بیماران خود را راضی نگه دارند و آنها را از دست ندهند، آن چیزی را می‌نویسند که بیمار درخواست دارد؛ و اینجاست که عملا بیماران، پزشکان را ویزیت می‌کنند و متأسفانه سیستم نظارتی شایسته و بایسته‌ای که این امر را پیگیری کند وجود ندارد.

وی در پایان یادآور شد: اگر تغییری در نظام آموزشی، نظارتی و فرهنگی صورت نگیرد، چه بسا در آینده با یک سونامی بیماری‌های کبدی، کلیوی، دیابت و مقاومت میکروبی روبرو خواهیم بود، و تا دیر نشده باید راهکاری برای این مشکل بیندیشیم چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر