۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۷۲۰۲۵
مهندسان یکی از شرکت‌های فناور سامانه‌ای را مبتنی بر فناوری‌های فضایی پیاده‌سازی کردند که با استفاده از آن می‌توان میزان سطح زیر کشت ۵ محصول استراتژیک و نیاز‌های واقعی سالانه به این محصولات را برآورد کرد.

به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری ایسنا، زهرا توفانی‌نژاد، مدیر عامل این شرکت فناور، گفت: به منظور مدیریت هوشمند کشت محصولات استراتژیک، طراحی و پیاده‌سازی ۳ سامانه در حال توسعه را برای این منظور برای سازمان فضایی در دستور کار داریم.

وی یکی از این سامانه‌ها را پایش سطح زیر کشت و پایش میزان تعرق و تبخیر محصول «برنج» دانست و اظهار کرد: یکی دیگر از این سامانه‌ها پایش سطح زیر کشت «گندم» و دیگری برای پایش «کلزا»، «ذرت» و «چغندرقند» است.

توفانی‌نژاد خاطر نشان کرد: این سامانه‌ها با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای قادرند سطح زیر کشت کل محصولات استراتژیک، چون «برنج»، «گندم»، «ذرت"»، «کلزا» و «چغندرقند» را پایش کنند.

توفانی‌نژاد ادامه داد: قرار است سامانه‌های طراحی شده برای پایش محصولات استراتژیک، بعد از تایید و نهایی شدن در سازمان فضایی، در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.

به گفته این فناور، این سامانه‌ها در مرحله ارزیابی نهایی در سازمان فضایی قرار دارند.

وی تاکید کرد: داده‌های این سامانه‌ها برای کاربرد‌های نهاد‌های دولتی است، ولی سامانه دیگری را به نام «جالیزان» پیاده سازی کردیم که برای کشاورزان قابل استفاده است.

مدیر عامل این شرکت فناور در خصوص اهمیت این سامانه‌ها، خاطر نشان کرد: بر اساس داده‌هایی که از سوی سامانه‌های پایش محصولات کشاوری به دست می‌آید، می‌توان تصمیمات کلان برای کل کشور اتخاذ کرد، به عنوان نمونه می‌توان بر اساس داده‌های این سامانه‌ها برآورد کرد که چه میزان گندم در طول یک سال کشت شده و چه استراتژی برای خرید مابقی نیاز‌ها اتخاذ کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر