به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، بسیاری از بیماران کووید علائم عصبی مهمی مانند از دست دادن بویایی (آنوسمی)، سردرد، بیحالی، صرع، آتاکسی و انسفالوپاتی و غیره را نشان میدهند. با این حال، تأثیر روی سیستم عصبی توسط ویروس کرونا بهطوردقیق مشخص نشده است و مشخص نیست که آیا واکسنهای تولید شده از گسترش این ویروس به سیستم عصبی مرکزی جلوگیری و از فرد در برابر آسیب مغزی محافظت میکنند یا خیر؟
یک تیم از محققان اسپانیایی واکسنی را معرفی کردند که بهطورکامل در برابر عفونت مغز از فرد محافظت میکند. این یافتهها در مجله Nature Neuroscience منتشر شده است.
محققان تکامل عفونت ویروسی را در نواحی مختلف مغز مطالعه و خاطرنشان کردند که تکثیر ویروسی عمدتاً در نورونها اتفاق میافتد و تغییرات عصبی آسیبشناسی مانند از دست دادن نورون، فعالسازی سلولهای گلیال و آسیب عروقی را ایجاد میکند.
هنگامی که الگوی عفونت در مغز توسط SARS-CoV-2 مشخص شد، محققان کارایی واکسن ضدکووید -۱۹ ساخته شده را ارزیابی کردند. برای انجام این کار، آنها موشها را با یک یا دو دوز ایمنسازی کردند و توانایی آنها را درمورد محافظت در برابر عفونت و آسیب به مغز تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج بهدستآمده نشان میدهد که حتی تجویز یک دوز واکسن MVA-CoV2-S به طور کامل از عفونت SARS-CoV-2 در تمام مناطق مغزی مورد مطالعه و از آسیب مغزی مرتبط (حتی پس از عفونت مجدد با واکسن) جلوگیری میکند.
این نتایج دادههای قبلی در مورد ایمنیزایی و اثربخشی واکسن MVA-CoV2-S در مدلهای حیوانی مختلف را تأیید میکند.