۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲
کد خبر: ۷۱۲۳۰
امیر ایرانی:
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امروز دشمن با استفاده از همه ظرفیت‌های خود وارد صحنه شده است، قطعاً ما هم باید از همه ظرفیت‌های خود حداکثر استفاده را انجام دهیم.

به گزارش پایداری ملی، همایش پدافند غیرعامل در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (پنجشنبه ۱۲ آبان‌ماه) به میزبانی نیروی دریایی ارتش با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر حمزه‌علی کاویانی جانشین نیروی دریایی ارتش و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح در حوزه پدافند غیرعامل در ستاد نیروی دریایی ارتش برگزار شد.

امیر دریادار شهرام ایرانی در این همایش گفت: جایگاه پدافند غیرعامل برای همه مشخص و جا افتاده است. اما، مانند دریا در مجموعه دولتی ما هنوز متناسب با سطح لازم به آن پرداخته نشده است. شاید علت این بوده که عمده ما نظامی‌ها در صحنه قرار گرفتیم و با درک از آن، بیشتر به آن نگاه کردیم.

وی افزود: امیر دریادار معنوی فرمانده وقت ناوشکن سبلان با شماره ۷۳ در دفاع مقدس توانست پس از مورد اصابت قرار گرفتن توسط دشمن با استفاده از دانش پدافند غیرعامل آن را نجات داده و به سلامت به ساحل برساند تا پس از آن، وارد مراحل بازسازی خود شود. ناوشکن سبلان امروز به عنوان خار چشم دشمنان در دریاها حضور پیدا می‌کند و در اقیانوس آرام پرچم نظام مقدس ما را به اهتزار در می‌آورد.

امیر ایرانی گفت: این یکی از تجربیاتی است که در هشت سال دفاع مقدس عزیزان همرزم و پیشکسوت ما توانستند در دریا با نگاه به حوزه پدافند غیرعامل به منصه ظهور برسانند و توانستند با استفاده از این ظرفیت، یک ظرفیت بزرگتری را به میدان بیاورند. اهمیت پدافند غیرعامل اینجا اهمیت خود را به طور کامل نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: ما در دریا، در حوزه پدافند غیرعامل قادر به رعایت همه اصول پدافند غیرعامل نیستیم، به همین دلیل، به سوی زیردریایی‌ها حرکت کرده‌اند و کشورها با پدافند غیرعامل در حوزه دریا به زیر دریا توجه ویژه‌ای داشتند که امروز ما نیز این توجه را داریم، اما نمی‌شود از سطح دریا غافل ماند. این را هم فرمانده معظم کل قوا در یک فرمان با عنوان «مصونیت‌سازی برای یگان‌های شناور» ابلاغ کردند و ما هم به طور جدی آن را پیگیری می‌کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این مشکل فقط برای ما نیست، بلکه سایر کشورها نیز با چنین مشکلی مواجه هستند، تصریح کرد: علت این است که در دل اقیانوس، کوه یا جزیره‌ای وجود ندارد تا او بتواند خود را پشت آن پنهان کند و باید رو در رو بایستد. اما، می‌توانند از ظرفیت پدافند غیرعامل که امروز دانش‌بنیان‌ها در حال کار بر روی آن هستند، استفاده کنند، این ظرفیت در سواحل ما بتواند استفاده شود.

وی افزود: توانستیم با سازمان پدافند غیرعامل یک تفاهم‌نامه در حوزه پدافند غیرعامل منعقد کنیم تا این موضوع در نیروی دریایی جریان پیدا کند. امیدوارم دو حوزه دریا و پدافند غیرعامل که در کشور مغفول مانده به جایگاه واقعی خود برسد و دغدغه فرمانده کل قوا در این حوزه از بین برود. این کار به دست همه شما متخصصان عزیز قابل انجام است و به همت شما در این حوزه نیز مانند سایر حوزه‌ها که امروز پرچمدار هستیم به سرعت در حوزه پدافند غیرعامل نیز به آن دست پیدا کنیم.

امیر دریادار ایرانی تأکید کرد: امروز دشمن با استفاده از همه ظرفیت‌های خود وارد صحنه شده است، قطعاً ما هم باید از همه ظرفیت‌های خود حداکثر استفاده را انجام دهیم. در این میان، هیچ کس نمی‌تواند ظرفیت پدافند غیرعامل را نادیده بگیرد و به آن بی‌توجهی کند.

وی افزود: امیدواریم در حوزه دریا نیز گام‌های بزرگتری را برداریم و با نگاه ویژه‌ای که به سمت سواحل مکران اتفاق خواهد افتاد، حتماً این توجهی که برادر بزرگوارم به این حوزه معطوف داشته و به دل‌مشغولی وی تبدیل شده، می‌تواند اثرگذار باشد. به عنوان دروازه ورودی اقتصادی نظام جمهوری اسلامی ایران بتواند نقش خود را در کمال امنیت ایفا کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ما حدوداً ۸۰۰ کیلومتر ساحل در محیط اقیانوسی داریم و از این طریق می‌توانیم به طور مستقیم به دنیا مرتبط شویم، خاطرنشان کرد: این یک مزیت دسترسی است در طول سالیان همواره دشمن سعی کرده آن منطقه را به عنوان یک منطقه سوخته به ما نشان بدهد، لذا، هیچگاه نگاهی به آن سمت نبوده است.

وی ادامه داد: در طول چهار دهه گذشته، فرمانده معظم کل قوا تأکید ویژه‌ای به سواحل مکران داشتند و امیدواریم ان‌شاءالله بتوانیم در این حوزه هم فعالیت‌های خوبی را پیش ببریم. حتماً نقش پدافند غیرعامل می‌تواند اثرگذاری خود را در این منطقه داشته باشد.

امیر دریادار ایرانی ضمن تأکید بر جایگاه و اهمیت سواحل مکران تأکید کرد: این منطقه، مسیر کاملاً مستقیم و یک مزیت دسترسی برای نظام و کشور ما به همه جهان است. کشوری مانند روسیه با این ابعاد و اندازه برای ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر ساحل بالاجبار وارد چنین درگیری شده و می‌تواند پس از این درگیری‌ها بخشی از دریای سیاه را در اختیار بگیرد.

وی افزود: دریای سیاه از طریق دو یا سه تنگه به اقیانوس وصل می‌شود، اما، ما بدون هیچ واسطه‌ای از این سواحل مستقیماً به اقیانوس‌ها متصل هستیم و با کمال آزادی و اقتدار می‌توانیم عبور و مرور داشته باشیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله که بتوانیم این وظیفه‌ای که بر عهده ما قرار گرفته در قالب جهاد تبیین به‌ خوبی به بدنه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور منتقل کنیم و شاهد باشیم که در این حوزه گام‌های مؤثرتری برداشته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر