۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
کد خبر: ۷۰۹۷۹
آژانس سازمان ملل نسبت به خطر رکود جهانی ناشی از سیاست پولی هشدار داد که عواقب بسیار جدی برای کشورهای در حال توسعه خواهد داشت.

به گزارش پایداری ملی به نقل از ایسنا ، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در بیانیه‌ منتشرشده با گزارش سالانه خود گفت: «انقباض بیش از حد پولی می‌تواند دوره رکود و بی‌ثباتی اقتصادی را برای برخی کشورها آغاز کند».

در این گزارش آمده است: «هر باوری مبنی بر اینکه بانک‌های مرکزی می‌توانند با تکیه بر نرخ‌های بهره بالاتر بدون ایجاد رکود، قیمت‌ها را پایین بیاورند، بی‌احتیاطی است».

نرخ‌های بهره بالاتر، از جمله افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا تأثیر شدیدتری بر اقتصادهای نوظهور که در حال حاضر دارای سطوح بالایی از بدهی خصوصی و دولتی هستند، خواهد گذاشت.

در گزارشی با عنوان «چشم‌انداز توسعه در جهان شکسته» آمده است که احتمال بحران بدهی گسترده در کشورهای در حال توسعه، بسیار واقعی است.

به‌طور کلی، آنکتاد پیش‌بینی رشد سال ۲۰۲۲ خود را از ۲.۶ درصدی که در ارزیابی ماه مارس برآورد کرده بود، به ۲.۵ درصد کاهش داد و رشد ۲.۲ درصدی در سال ۲۰۲۳ را پیش‌بینی می‌کند.

صندوق بین‌المللی پول همچنین ماه گذشته هشدار داد که برخی کشورها ممکن است در سال آینده وارد رکود شوند و پیش‌بینی رشد خود را به سمت پایین اصلاح کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر