۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶
کد خبر: ۷۷۷۴۴
در نشست هم‌افزایی و هماهنگی کمیسیون‌های تخصصی پنج‌گانه سند امنیت غذایی استان آذربایجان شرقی مطرح شد

ضرورت ارتقاء تاب‌آوری زنجیره غذا از مزرعه تا سفره

ضرورت ارتقاء تاب‌آوری زنجیره غذا از مزرعه تا سفره
مدیرکل پدافند غیرعامل استان آذربایجان شرقی ضمن تاکید، بر نقش پدافند غیرعامل در تضمین پایداری امنیت غذایی گفت: ارتقاء تاب‌آوری زنجیره غذا از مزرعه تا سفره و هم‌افزایی بین دستگاهی، اولویت اصلی و نقش راه پدافند غیرعامل در این حوزه است.

به گزارش پایداری ملی، جلسه هم‌افزایی و هماهنگی کمیسیون‌های تخصصی پنج‌گانه سند امنیت غذایی استان آذربایجان شرقی با محوریت پیشبرد اهداف سند ملی دانش‌بنیان غذا و تغذیه بر ضرورت هم‌افزایی کمیسیون‌های تخصصی با حضورزهرا عبدالهی، مدیر گروه سیاست‌های امنیت غذایی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، آقای علی امیری راد، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری، احمدرضا جودتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و روسا و دبیران پنج گانه کمیسیون تخصصی سند امنیت غذایی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.

عبدالهی، مدیر گروه سیاست‌های امنیت غذایی کشور، ضمن تقدیر از تلاش‌های استان، بر نقش محوری هماهنگی بین‌بخشی تاکید کرد و گفت: وظیفه قانونی وزارتخانه تسهیل هماهنگی بین‌بخشی است تا مصوبه‌های پیشنهادی با سرعت به مرحله اجرایی برسند و گزارشات ارسالی و ارائه مشکلات و مسائل مهم استانی از این جلسات، مستقیماً به دفتر ریاست جمهوری کمک می‌کند تا این چالش‌ها در جلسات وزارتخانه با کمک سایر دستگاه‌های اجرایی بالادستی با قدرت و فوریت حل شوند.

مدیر گروه سیاست‌های امنیت غذایی کشور، یادآور شد که سند ملی امنیت غذایی که در سال ۱۴۰۲ به تصویب رسیده، و در بازه زمانی ۱۰ ساله اجرایی می‌شود و شامل ابعاد فراهمی، دسترسی، سلامت، ایمنی و فرهنگ‌سازی برای انتخاب غذای سالم است.

عبدالهی خاطرنشان کرد: در امنیت غذایی تنها تولید کافی نیست؛ دستگاه‌های اجرایی باید کمک کنند تا مواد غذایی فاقد هر گونه آلودگی باشند و این سند، تمهیدات لازم را از مزرعه تا سفره پیش‌بینی کرده است.

در این جلسه، امیری راد، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری، با تأکید بر نقش پدافند غیرعامل در تضمین پایداری امنیت غذایی گفت: هر تهدیدی که به زیرساخت‌های غذایی وارد شود، می‌تواند امنیت عمومی را به مخاطره بیندازد؛ بنابراین، ارتقاء تاب‌آوری زنجیره غذا از مزرعه تا سفره و هم‌افزایی بین دستگاهی، اولویت اصلی است تا در مواقع بحران، دسترسی به غذای سالم و امن برای هموطنان حفظ شود.

 مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری، لازمه تحقق این اهداف را تقویت مدیریت ریسک در حوزه‌های کشاورزی، دام، فرآورده‌های خام و صنایع غذایی، توسعه تنوع در منابع و مسیرهای تأمین، و به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند برای پایش مستمر کیفیت و کمیت کالاها دانست و افزود "تحقق پایداری غذایی نیازمند رویکرد جامع پدافند غیرعامل است".

 جودتی نیز در این جلسه، با اشاره به سهم ۲۵ درصدی دانشگاه علوم پزشکی و ۷۵ درصدی سایر ارگان‌ها در تامین سلامت استان، اعلام کرد: طول عمر افراد در استان آذربایجان شرقی از ۵۳ سال به ۷۲ سال افزایش یافته است و این آمار، گواهی روشن بر تاثیرگذاری اقدامات مشترک و اولویت‌بندی درست در حوزه بهداشت و تغذیه این استان بوده است و این رویکرد بزرگ تشریک مساعی بین ارگانها، زیربنای ما برای تحقق کامل اهداف سند ملی امنیت غذایی است.

در خاتمه این جلسه، روسا و دبیران کمیسیون‌های تخصصی، چالش‌هایی نظیر فرهنگ‌سازی برای عموم، تغییر الگوی مصرف، مدیریت پسماندهای غذایی، و رفع شکاف‌های اجتماعی و بیمه‌ای را مطرح کردند که تمامی موارد به عنوان محورهای اصلی کار آتی با تاکید بر راهکارهای عملیاتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر گردید جلسات کمیسیون ها بصورت منظم تشکیل و گزارشات اقدامات به صورت دوره ای به دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی مستقر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ارسال گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر