یکی از آپ هایی که تبدیل به ابزاری برای جاسوسی انگلیس و آمریکا از صاحبان گوشی های هوشمند شده بازی پرطرفدار انگری بردز است. به طوریکه افرادی که این بازی را از طریق گوشی های خود انجام می دهند جزئی ترین اطلاعات شخصی و همچنین اسناد محرمانه خود را در اختیار سرویس های جاسوسی آمریکا و انگلیس قرار داده اند.
به نوشته این روزنامه، اجرای اطلاعات در شبکه های ارتباطی از نسل جدید آیفون ها تا آپ های اندروئیدی با استفاه از مدل گوشی ها و اندازه صفحه نمایش اطلاعات شخصی از جمله سن، جنسیت و محل اقامت افراد را در اختیار سرویس های جاسوسی آمریکا و انگلیس قرار می دهد.
بر اساس اسناد طبقه بندی شده، سرویس های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس می توانند حتی به حساس ترین اطلاعات افراد همچون تمایلات جنسی صاحبان گوشی ها پی برده و اطلاعات ثبت شده در آپ ها حتی می توانند اقدام به ارسال برخی تنظیمات جنسی کنند که این موارد نشان می دهد آیا دارنده گوشی های هوشمند انسان هوسرانی هست یا خیر.
گاردین در ادامه می نویسد : ممکن است بسیاری از دارندگان تلفن های هوشمند ندانند که اطلاعات شخصی آنها در چه سطح گسترده ای در اینترنت پخش می شود و حتی در حالت پیشرفته ای این اطلاعات در اختیار سرویس های جاسوسی قرار می گیرند.
به نوشته گاردین این اطلاعات دید نیز توسط "ادوارد اسنودن” مامور سابق سازمان سیا، در اختیار این روزنامه قرار گرفته است.
در اسنادی که پیش از این توسط اسنودن افشا شده بود مشخص گردید که آمریکا و انگلیس با کنترل فیبرهای نوری، به حجم گسترده ای از اطلاعات موجود در این فیبرها دسترسی دارند و فعالیت های اینترنتی و حتی مکالمات تلفنی افراد در نقاط مختلف جهان زیر ذره بین جاسوسان قرار دارد.
بر اساس این اسناد، آژانس امنیتی ملی آمریکا دستگاهی همانند نقشه های هواشناسی تولید کرده که با کلیک کردن بر روی هر کشور و یا شهر، تمام اطلاعات افرادی که در آن لحظه در حال استفاده از اینترنت و یا مکالمه تلفنی هستند در اختیار ماموران آمریکایی قرار می گیرد.
دسترسی به این حجم گسترده اطلاعات موجب شده تا آمریکا فقط در یک ماه بیش از ۹ میلیون بسته اطلاعاتی فقط از یک کشور جمع آوری کند. از ابتدای تابستان سال جاری ادوارد اسنودن، مامور سابق سازمان سیا، که به هنگ کنگ گریخته بود، اقدام به افشا کردن اسنادی کرد که این اسناد از جاسوسی گسترده آنلاین آژانس امنیت ملی آمریکا از کشورهای مختلف و رصد مکالمات تلفنی و فعالیت های اینترنتی آنها حکایت داشت.
جاسوسی از کشورهای مختلف، فقط محدود به کشورهایی که واشنگتن با آنها مشکل دارد نیست، بلکه تمام همپیمانان آمریکا از جمله آلمان، پاکستان، اسپانیا و دیگر کشورهای اروپایی و حتی مقر اتحادیه اروپا نیز در فهرست اهداف جاسوسان آمریکایی قرار دارند.
"آنگلا مرکل” صدر اعظم آلمان، "دیلما روسف” رئیس جمهور برزیل، و روسای جمور دیگر کشورهای آمریکای لاتین از جمله چهره های سرشناسی هستند که مکالمات تلفنی و فعالیت های اینترنتی آنها در سال های گذشته به صورت مرتب از سوی جاسوسان آمریکایی رصد می شد.
مهر