به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام خطیب در روز سوم شهریور، ۲۲۲ رأی موافق از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گرفت و به عنوان وزیر اطلاعات انتخاب شد.
وزیر اطلاعات دولت سیزدهم در روزهای آغازین شروع کار خود، مبارزه قاطع با تروریسم دولتی آمریکا، مبارزه با مافیای دارو، تشدید مبارزه با تهدید کنندگان امنیت ملی، تعامل بیشتر با سایر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی کشور و همکاریهای اطلاعاتی با این دستگاهها و البته برخورد قاطع با فساد و رانت را از مهمترین اولویتهای وزارت اطلاعات در دوره جدید اعلام کرد.
وزارت اطلاعات در مبارزه با مافیای دارو با همه توان وارد میشود
حجتالاسلام خطیب در اولین دیدار خود با حجت الاسلام اژهای که به تازگی مسئولیت قوه قضائیه را برعهده گرفته بود با اشاره به دستورات رئیس قوهقضاییه در مورد مقابله با مافیای دارو و کسانی که در این شرایط سخت نسبت به سلامت مردم خیانت میکنند، گفت: «موضوع مقابله با بیماری کرونا جز اولویتهای تعیین شده از سوی مسئولان ارشد نظام میباشد و وزارت اطلاعات در مبارزه با مافیای دارو و هدفی که شما در این زمینه ترسیم کردید، با همه توان وارد خواهد شد».
وی از آمادگی سربازان گمنان امام زمان (عج) برای فعالتر شدن این وزارتخانه در مبارزه با مفاسد و تأمین امنیت و آسایش مردم خبر داد و تأکید کرد: «وزارت اطلاعات در دولت مردمی ظرفیتهای عظیمی که برای ورود جدیتر به عرصه مبارزه با فساد و همچنین تأمین امنیت و آسایش مردم دارد، در چارچوب قانون در اختیار قوهقضاییه میگذارد تا بتوان با همکاری، گامهایی بزرگ در جهت ریشهکنی فساد و ارتقا سلامت نظام اداری برداشت».
وزارت اطلاعات در تشدید مبارزه با تهدید کنندگان امنیت ملی خواهد کوشید
وزیر اطلاعات تأکید کرد: «وزارت اطلاعات در مبارزه با جریانات و عناصر تهدیدکننده امنیت ملی، عزم استوار داشته و در این راه نه تنها هیچ تردیدی نخواهد داشت، بلکه در تشدید این مبارزه خواهد کوشید».
حجتالاسلام خطیب گفت: «مبارزه قاطع با وجوه مختلف تروریسم از جمله تروریسم رسمی دولتی و اقتصادی آمریکا در اعمال تحریمهای وحشیانه علیه ملت ایران در دستور جدی کار وزارت اطلاعات خواهد بود.»
او از همان ابتدای پذیرش مسئولیت وزارت اطلاعات، بر همکاری و هم افزایی دستگاههای اطلاعاتی نظام برای تأمین امنیت کشور و مبارزه با گروههای تروریستی و خرابکار تاکید داشت و در همین راستا در یکسال گذشته، وزیر اطلاعات جلسات متعددی با سایر دستگاههای اطلاعاتی از جمله اطلاعات سپاه برگزار کرد.
تعامل بیشتر بین وزارت اطلاعات و «آجا»
حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در دیدار با امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش در وزارت اطلاعات که در همان روزهای آغازین مسئولیت در وزارت اطلاعات بود بر تعامل و همافزایی بیشتر بین وزارت اطلاعات و ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تأمین امنیت کشور تاکید کرد.
امیر سرلشکر موسوی نیز در این دیدار ضمن تبریک انتصاب حجت الاسلام خطیب به عنوان وزیر اطلاعات، از سربازان گمنام امام زمان (عج) در راستای تأمین امنیت کشور تشکر و قدردانی کرد و بر آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تعامل و همکاری بیشتر با وزارت اطلاعات تاکید کرد.
آمادگی وزارت اطلاعات برای سالمسازی محیط قوه قضائیه
دیدار با حجتالاسلام علی عبداللهی رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، یکی دیگر از دیدارهای روزهای آغازین مسئولیت حجتالاسلام خطیب وزیر اطلاعات و رئیس شورای هماهنگی اطلاعات کشور بود که پیرامون تعامل و هماهنگی بیشتر میان اعضای جامعه اطلاعاتی کشور گفتگو کردند.
حجتالاسلام خطیب در این دیدار اعلام کرد: «وزارت اطلاعات برای کمک به پیشگیری و سالم سازی محیط قوه قضائیه، آمادگی دارد».
وی ارائه خدمت بهتر به اعضای شورای هماهنگی اطلاعات و هم افزایی در این شورا را از اهداف مهم وزارت اطلاعات عنوان کرد و گفت: «امید است که همکاری همه دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی تحت فرماندهی مقام معظم رهبری به ایجاد امنیت پایدار و مردم محور و ایران قوی منجر خواهد شد».
همکاریهای اطلاعاتی در دوره جدید توسعه مییابد
حجت الاسلام خطیب در دیدار با حجت الاسلام طائب رئیس وقت سازمان اطلاعات سپاه، بر لزوم توسعه و تعمیق همکاریها و همافزاییهای اطلاعاتی تاکید و اظهار امیدواری کرد این همکاریها در دوره جدید توسعه یابد.
حجت الاسلام خطیب وزیر اطلاعات و رئیس شورای هماهنگی اطلاعات کشور، گفت: «سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات دو نهاد برخاسته از انقلاب اسلامی هستند و قطعاً با همکاری، هماهنگی، همافزایی و وحدت رویه در راستای افزایش اقتدار و امنیت ملی تحت فرماندهی فرمانده معظّم کل قوا تلاش خواهند کرد».
برخورد قاطع با فساد و رانت
برخورد قاطع با فساد و رانت یکی دیگر از مسائل مورد تاکید حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در این مدت یک سال بوده است او در مراسم تودیع و معارفه معاونت اطلاعات و امنیت اقتصادی و مبارزه با فساد این وزارتخانه، گفت: «رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه مبارزه با مفاسد و فساد ستیزی جزو بیّنات و محکمات دستگاه اطلاعاتی است و با نصبالعین قرار دادن فرمایشات معظمله در مبارزه با فساد و رانت مربوط به هر دستگاهی که باشد با جدیت و قاطعیت عمل میکنیم».
وی شعارهای عدالت محوری و فساد ستیزی را از شعارهای اصلی دولت مردمی دانست که هر دو مربوط به معاونت اطلاعات و امنیت اقتصادی و مبارزه با فساد است و اظهار امیدواری کرد: همکاران گرامی معاونت مزبور در اجرایی نمودن این دو شعار مهم موفق شوند.
وزیر اطلاعات ضمن تأکید بر ضرورت مبارزه با فساد، گفت: «با ناکارآمدی دستگاهها و فساد و رانت در هر دستگاهی باید با قاطعیت برخورد کنیم و اگر شامل وزارت، حراست، بازنشستگان، بیرونیها و غیره شد، کوتاه نیاییم».
حجت الاسلام خطیب همچنین با اشاره به معضل قاچاق کالا و ارز با عنوان یک مشکل فسادزا در کشور و اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص، نسبت به ضرورت برخورد جدی و قاطع با قاچاق کالا و ارز در همه حوزهها تأکید و این کار را از اولویتهای کاری آن معاونت برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به ظرفیتهای بالای وزارت اطلاعات، این وزارتخانه، در راستای حل مشکلات مردم، به دولت و دستگاههای مرتبط کمک خواهد کرد. به عنوان نمونه یکی از ظرفیتها کمک به دستگاههای مسئول در زمینه انتقال دارو و واکسن کرونا است که مجدانه پیگیر آن هستیم.»
خطیب همچنین همواره بر ضرورت اطلاع رسانی اقدامات سربازان گمنام امام زمان (عج) به جامعه، تأکید کرد و گفت: اطلاع یافتن مردم از این تلاشها موجب امیدآفرینی در میان مردم میشود.
در همین راستا و به مناسبت یک سالگی دولت سیزدهم و البته مسئولیت حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب در وزارت اطلاعات، مهمترین اقدامات این وزارتخانه در زمینه مقابله با گروههای تروریستی و خرابکار، شناسایی جاسوسان، مبارزه با باندهای کلاهبرداری و فساد اقتصادی که رسانهای شده است را بررسی میکنیم:
۱- دستگیری یک تروریست فرا مرزی
در روز ۲۶ مرداد وزارت اطلاعات خبر داد که یک تروریست که فعالیت فرا مرزی داشته را دستگیر کرده است.
این فرد سوابق فعالیتهای تروریستی در چهار کشور منطقه از جمله سوریه را داشت. او متخصص سلاحهای سنگین است که پس از شکست تکفیریها در سوریه، پایگاه فعالیتهای تروریستی خود را به دو کشور اطراف ایران منتقل و به یکی دیگر از گروهکهای تروریست پیوسته بود و دست به اقدامات خرابکارانه خود علیه ایران و تمامیت ارضی کشور زده بود و در نهایت توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد.
۲- ناکامی داعش در حمله به عزاداران حسینی
وزارت اطلاعات در روز ۱۳ مرداد، ۱۰ نفر از تروریستهای تکفیری - صهیونیستی داعش را که به قصد انجام چند عملیات تروریستی در میان عزاداران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اعزام شده بودند را دستگیر کرد.
از این تروریستها که در دو منطقه غرب و جنوب کشور بازداشت شدند، تجهیزات انفجاری، وسایل ارتباطی و سلاح کشف و ضبط شد.
۳- جاسوس سوئدی در دام اطلاعاتی
یک جاسوس سوئدی در روز ۸ مرداد دستگیر شد. او چندین بار به ایران سفر کرد و وزارت اطلاعات به خاطر رفتارهایی که داشت، او را تحت نظارت داشته است.
براساس اعلام وزارت اطلاعات، متهم مورد بحث چند ماه پیش و درپی دستگیری یک جاسوس دیگر اروپایی، با مأموریت کسب اطلاع از چگونگی افشای هویت آن جاسوس و نوع و میزان اطلاعاتی که به تور اطلاعاتی این وزارتخانه افتاده بود، مجدداً وارد کشور شد. این بار نیز او تحت کنترل مستمر وزارت اطلاعات قرار داشت و در هنگام خروج از کشور با حکم مرجع قضائی بازداشت شد.
۴- ضربه به ترویستهای اقتصادی
وزارت اطلاعات در روز سوم مرداد اعلام کرد که یک شبکه بزرگ و سازمان یافته جعل و فساد اقتصادی، شناسایی و همه اعضای آن را دستگیر کرده است.
این باند ۱۳۹ نفره طی سالهای اخیر در استانهای تهران و البرز، با سوءاستفاده از مدارک هویتی افراد مستمند و معتادان بیخانمان و از راه جعل گسترده و حرفهای اسناد شخصی و دولتی، اقدام به ثبت شرکتهای صوری میکردند و با جعل اسناد و مهرهای مورد نیاز، اقدام به تأسیس ۲۶۷ شرکت کاغذی کرده بودند.
آنها همچنین با سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی افراد دیگر و فروش فاکتورهای صوری به برخی مؤدیان، درآمدهای نامشروع خود را پنهان میکردند.
۵- خنثی سازی عملیات خرابکاری در یک مرکز دفاعی
در روز اول مرداد وزارت اطلاعات یک تیم تروریستی که قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حسّاس و اهدافِ از پیش تعیین شده دفاعی کشورمان داشت را بازداشت کرد.
تیم عمل کننده از اعضای گروهک تروریستی کومله بودند که مستقیماً توسط عبدالله مهتدی، سرکرده آن گروهک برای این مأموریت انتخاب و به افسران موساد معرفی شده بودند.
آنها تجهیزات خود از جمله بمبها را در قالب جاسازی در لوازم پوششی و از مسیر کولبری، از اقلیم کردستان عراق وارد کشور کرده بودند.
۶- متلاشی شدن یک گروه تجزیه طلب
وزارت اطلاعات در روز ۲۲ تیر همه اعضای یک شبکه تروریستی وابسته به اشرار تجزیه طلب در شمالغرب کشور را شناسایی و دستگیر کرد.
این شبکه ۱۰ نفره تروریستی در قالب چند هسته هماهنگ و همپوشان، مأموریتهای متنوع و چندگانه تخریب، انفجار، حمله به مراکز و تأسیسات حیاتی و اقتصادی کشور تا ایجاد راه بندان جادهای و اخاذی از مردم و بهویژه از کارآفرینان موفق بومی را در دستور کار خود داشتند.
از آنها انواع تسلیحات انفرادی، آرپیجی، نارنجک، تیانتی و مهمات ضبط گردید.
۷- کشف کالاهای استراتژیک
وزارت اطلاعات روز هفتم خرداد، هفت هزار میلیارد تومان کالاهای استراتژیک کشور را کشف کرد.
در راستای نظارت بر حُسن اجرای طرح اصلاح نظام یارانهای کشور، وزارت اطلاعات موفق به کشف ۸۰۰ هزار تن از کالاهای استراتژیک از جمله نهادههای دامی به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد تومان در تعدادی از استانهای کشور شدند. ۷۵ نفر هم دستگیر و تحویل قوه قضائیه شدند.
۸- مسدودسازی حسابهای غیرمجاز
وزارت اطلاعات در راستای نظارت بر شبکه دلالان غیرمجاز ارزی، معاملات پنهان و مشکوک ارزی و رمز ارز کشور، حسابهای بانکی ۵۴۵ نفر از عوامل غیرمجاز ارزی در سطح کشور شناسایی و مسدود کرد.
سربازان گمنام امام زمان در روز ۲۴ اردیبهشت، ۹۲۱۹ فقره حساب بانکی با گردش بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد ریال از این عناصر در سطح کشور را مسدود کردند.
۹- دستگیری دو اروپایی
دو اروپایی در روز ۲۱ اردیبهشت توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند.
این افراد مأموریت داشتند با توجیه، هدایت، شبکهسازی و مرتبطسازی افراد و شبکههای آلوده داخلی، بر مشکلات و مطالبات اقشار مختلف جامعه اشراف پیدا کرده و با منحرف سازی مطالبات و مرتبط سازی گروههای متصل به خود، جامعه را با ناامنی مواجه کنند.
۱۰- بازداشت دو تیم تروریستی
در روز ۲۳ اسفند سال گذشته، شش تروریست مسلح که با مأموریت ترور چند تن از اتباع خارجی شاغل در پروژههای زیربنایی استان سیستان و بلوچستان وارد کشور شده بودند، شناسایی و بازداشت شدند.
علاوه بر آن، تیم پشتیبان تروریستهای یاد شده نیز متلاشی شد.
۱۱- دستگیری نفر دوم تندر
در روز ۱۳ بهمن سال ۱۴۰۰ یکی از اعضای گروهک ترویستی تندر از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج) دستگیر شد.
«ماسماتوس» که نفر دوم شاخه نظامی گروهک تروریستی تندر است، اولین فردی بود که ترور شهید علی محمدی را در سایت خود اعلام کرد.
۱۲- انهدام باند بزرگ زمین خواری
یکی از بزرگترین باندهای حرفهای زمینخواری که مبادرت به جعل اسناد، کلاهبرداری، تصاحب و فروش اراضی عمومی و اموال شهروندان میکرد نیز از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج الله) شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت.
طبق اعلام وزارت اطلاعات در روز ۲۰ دی، این باند با تمرکز بر مناطق مرغوب استان تهران نظیر شمیران، کن، لویزان، سعادتآباد، ازگل، قلهک، پونک، فشم، فیروزکوه، کهریزک و برخی پلاکهای ثبتی در استانهای مازندران، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، البرز و … با اقدامات متقلبانه، تعداد زیادی از قطعات اراضی مذکور را تصاحب کرده بودند.
۱۳- انهدام شبکه هرمی یونیک فاینانس
وزارت اطلاعات بیش از ۱۵۰ نفر از سرشبکهها و سرکردههای اصلی شرکت هرمی یونیک فاینانس (unique finance) در ۱۹ استان کشور شناسایی و با هماهنگی مرجع قضائی، آنها را دستگیر کرد.
براساس اطلاعیه وزارت کشور در تاریخ ۱۶ آبان، مؤسسین و مدیران این شرکت که از ایرانیان مقیم در کشورهای همسایه هستند، با معرفی واهی این مجموعه به عنوان یک شرکت بینالمللی و فعال در خرید و فروش سهام شرکتهای معتبر در بورسهای خارجی، با استفاده از روشهای اغواگرایانه و ادعای پرداخت سودهای نامتعارف و دلاری، اقدام به شبکه سازی هرمی، ارائه توکن دیجیتال به نامUNQT و کلاهبرداری از تعداد زیادی از شهروندان در سراسر کشور ککرده بودند که این شبکه هرمی منهدم شد.
۱۴- هلاکت سرکرده یک گروهک تروریستی
وزارت اطلاعات از به هلاکت رسیدن سرکرده یک گروهک تروریستی و دستگیری عناصر اصلی آن در روز ششم مهر خبر داد.
این گروهک تروریستی با حمایت و هدایت سرویسهای اطلاعاتی کشورهای متخاصم قصد عملیات خرابکارانه در داخل کشور را داشت که با هوشیاری به موقع سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات مورد ضربه قرار گرفت و سرکرده آن به هلاکت رسید.
۱۵- انهدام یک تیم تروریستی
وزارت اطلاعات در روز ۲۴ شهریور اطلاع داد که یک تیم تروریستی وابسته به سرویسهای اطلاعاتی کشورهای متخاصم، شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت. این تیم تروریستی که در تلاش بود علیه برخی از مراکز حساس و حیاتی کشور اقدام ایذایی و تروریستی را فراهم نماید؛ با اقدام وزارت اطلاعات متلاشی شد.
همچنین باید اشاره کرد که شناسایی و انهدام باندهای مختلف مواد مخدر و قاچاق اسلحه و دستگیری اعضای این باندها و همچنین باندهای کلاهبرداری، زمین خواری، پول شویی و سوداگری در زمینه رمزارز در نقاط مختلف کشور نیز از مامویت های موفق وزارت اطلاعات محسوب میشود.
در این مدت سازمان اطلاعات سپاه هم در همین زمینهها دستاوردهای مختلفی داشت ولی اتفاقات تلخی هم مثل شهادت شهید صیاد خدایی در تهران، خرابکاری صنعتی در یکی از مراکز وزارت دفاع و شهادت احسان قدبیگی و حمله به روحانیون و شهادت دو نفر از آنها در حرم رضوی رخ داد.
البته که این اقدامات فقط بخشی از تلاشهای شبانه روزی وزارت اطلاعات برای مقابله با دشمن و تأمین امنیت کشور است. مسلماً با توجه به حساسیت مسائل امنیتی و اطلاعاتی و فعالیت گسترده دشمن در زمینه جاسوسی و ناامن سازی ایران، اطلاعات بیشتری نمیتوان آشکار ساخت.