کارشناسان امنیت سایبری صهیونیست هشدار میدهند بسیاری از سیستمهای زیرساختی رژِیم صهیونیستی افشا شده و در معرض آسیب قرار دارد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارش روز یکشنبه (۱۰ ژوئیه) با اشاره به حمله هکری اخیر به سیستم فاضلاب یکی از شهرهای فلسطین اشغالی، نوشت کارشناسان هشدار میدهند که بسیاری از سیستمهای زیرساختی اسرائیل در بحبوحه جنگهای سایبری با ایران افشا شدهاند.
به نوشته این رسانه صهیونیستی، هکرها دریافتهاند که سیستم فاضلاب شهر ساحلی «اور عقیفا» کاملاً در معرض فضای وب و بدون هیچ گونه حفاظت اولیه قرار دارد. محققان سایبری اسرائیلی میگویند که بسیاری از سیستمهای صنعتی در سرزمینهای اشغالی و خارج از آن در معرض هکهای مشابهی هستند که به هکرها اجازه دسترسی، کنترل سیستمها و آسیب فیزیکی را میدهد.
طبق این گزارش، روز پنجشنبه، هکرها عکسی را منتشر کردند که رابط گرافیکی سیستم کنترل پمپ فاضلاب در شهر اور عقیفا را نشان میداد. به نوشته هاآرتص، یک تحقیق نشان داده که رابط کاملاً بدون حفاظت است و حتی به رمز عبور نیاز ندارد و وبسایت از پروتکل انتقال ابرمتن ایمن استفاده نمیکند.
بر اساس گزارش هاآرتص، پس از تماس این رسانه، اداره سایبری رژیم صهیونیستی صبح پنجشنبه با شهرداری این شهر تماس گرفت، اما حتی پس از آن رابط کاربری برای ساعات زیادی در معرض دید قرار داشت و دسترسی به آن عصر پنجشنبه پس از پرسوجوی هاآرتص مسدود شد.
به گفته شهرداری، این رابط تنها برای نظارت بر سیستم فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرد و اجازه اقداماتی که به سیستم آسیب وارد میکند را نمیدهد. اما کارشناسان سایبری تأیید کردند که هکرها در تئوری میتوانند از این رابط برای انجام اقدامات از راه دور استفاده کنند که میتواند آسیب جدی به سیستم وارد کند.
یک کارشناس در همین خصوص گفت: واحدهای کنترل از راه دور میتوانند با توجه به پارامترهای خاصی که سیستم در این زمان نظارت میکند، مثلاً ارتفاع آب در یک مخزن، عملیات خودکار مانند بستن و باز کردن پمپها و شیرها را انجام دهند.
«تام الکساندرویچ» رئیس تیم فعال حفاظت سایبری در اداره سایبری رژیم صهیونیستی توضیح داد: «نقطه ضعفی که به طور مداوم در بسیاری از رویدادهای اخیر مشاهده میکنیم این است که این واحدهای پایانه راه دور که شامل سیستمهای امنیتی مدرن نمیشوند، میتوانند به هکری که از اینترنت به آنها دسترسی دارد اجازه دهد آنها را کنترل کند و نحوه عملکردشان را تغییر دهد». او افزود که این معمولاً به دلیل ترکیبی از عدم آگاهی و کمبود منابع انسانی خاص اتفاق میافتد.
به ادعای این رسانه صهیونیستی، خطر هک شدن در بحبوحه جنگ سایبری فزاینده بین ایران و اسرائیل است که طی دو سال گذشته، ایرانیها تلاش کردند و موفق به هک کردن تاسیسات آب در فلسطین اشغالی شدند، از جمله، به گفته اداره سایبری رژیم صهیونیستی، هک سیستمهای کنترل و نظارت تصفیه خانههای فاضلاب، ایستگاههای پمپاژ و فاضلاب.
در ادامه حملات سایبری علیه زیرساختهای رژیم صهیونیستی، یکشنبه (۱۱ ژوئیه) رسانههای این رژیم حمله سایبری علیه زیرساختهای شهرداری تلآویو را تایید کردند. شبکه «کان» اعلام کرد که سایت شهرداری تلآویو و نیز سامانه مالیاتی از دسترس خارج شده و «گروههای وفادار به ایران» مدعی این حمله سایبری هستند.
دوشنبه (چهارم ژوئیه) نیز منابع رسانهای عراقی از حمله سایبری گسترده علیه سیستم عاملها، مانیتورهای کنترلی و سرورهای متروی تلآویو خبر دادند و سپس مشخص شد که این حمله علیه یک شرکت اسرائیلی مسئول پروژه ساخت قطارهای سبک شهری و مترو فعال در تلآویو صورت گرفته بود.