۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۸
کد خبر: ۶۹۶۳
رژیم صهیونیستی به درخواست دادگاه این رژیم از قراردادهای تسلیحاتی ۷ میلیارد دلاریش پرده برداشت. این رژیم سالیانه ۸ هزار مجوز صادرات تسلیحات و جنگ‌افزارهای نظامی صادر می‌کند که به معنای صدور سالیانه ۸ هزار قبضه سلاح به خارج است.

رژیم صهیونیستی اخیراً فهرست مختصری از طرف‌های قراردادهای تسلیحاتی خود طی سال‌های 2011 و 2012 را منتشر کرد که از جمله کشورهای مشمول این فهرست می‌توان به اسپانیا، آمریکا، کنیا و کره جنوبی اشاره کرد. اما در این فهرست اشاره‌ای به کشورهای دیگری که خود خرید سلاح و جنگ‌افزارهای نظامی از اسرائیل را تایید کرده بودند، نشده است.

رژیم‌صهیونیستی در پاسخ به درخواست دادگاه این رژیم و پس از 6 ماه پشت گوش‌اندازی‌های حقوقی، جدول قراردادهای تسلیحاتی خود را منتشر کرد، اما این رژیم معمولا به نام کشورهایی که با آنها قراردادهای تسلیحاتی امضا می‌کند، اشاره‌ای نمی‌کند و قبل از این نیز به بهانه‌های امنیتی از انتشار چنین اطلاعاتی خودداری کرده بود.

در گزارش منتشر شده آمده بود که رژیم صهیونیستی تسلیحاتی به ارزش 3.83 میلیارد دلار به کشورهای آسیایی حوزه اقیانوس آرام، تسلیحاتی به ارزش 1.73 میلیارد دلار به کشورهای اروپایی، جنگ افزارهای نظامی به ارزش 1.1 میلیارد دلار به آمریکا و تسلیحاتی به ارزش 604 میلیون دلار به کشورهای آفریقایی و جنگ‌افزارهایی به ارزش 107 میلیون دلار به کشورهای آمریکای لاتین فروخته است.

بنا به ادعای تل‌آویو، این آمارها در گزارش سالانه‌ای که رژیم صهیونیستی به «دایره سلاح‌های کلاسیک سازمان ملل متحد» ارسال می‌کند، ذکر شده است. این نهاد بین المللی گزارش‌های کشورهای مختلف جهان درباره واردات و صادرات سلاح‌های کلاسیک را دریافت می‌کند. رژیم صهیونیستی اطلاعات مربوط به فروش تسلیحات نظامی به 5 کشوری را که نامشان در گزارش ذکر شده، در اختیار سازمان ملل قرار داده و از همین‌رو، این رژیم اجازه انتشار جزئیات این قراردادها را داده است.

گزارش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در این‌باره پرده از قراردادهایی برداشت که گزارش آنها به سازمان ملل داده شده، اما در گزارش وزارت جنگ این رژیم آنها اشاره نشده، مثلا رژیم صهیونیستی در سال 2012 تعداد نامعلومی موشک‌های ضد تانک «اسپایک» به شیلی و 47 تفنگ 9 میلیمتری و 5700 قبضه سلاح به مکزیک فروخته است.

رژیم صهیونیستی گزارش‌های جامعی از صادرات سلاح خود در فاصله سال‌های 1992 تا 2009 به سازمان ملل ارائه نکرده و به ارائه گزارش‌های جزئی اکتفا کرده است. این رژیم در سال 2009 اعلام کرد، 18 خمپاره‌انداز 120 میلیمتری و 3 سامانه قابل حمل روی خودرو به اوگاندا تحویل داده است. اسرائیل همچنین 12 خمپاره‌انداز 81 میلیمتری به بوتسوانا و 33 خمپاره‌انداز به کلمبیا، 30 سامانه خمپاره‌انداز خودکار 120 میلیمتری موسوم به «کاردوم» به پرتغال و 57 سامانه خمپاره‌انداز 120 میلیمتری به آمریکا فروخته است.

ارزش صادرات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی طی این سال‌ها بیش از آن چیزی بوده که این رژیم به سازمان ملل متحد اعلام کرده و این بدین معناست که بسیاری از قراردادهای تسلیحاتی محرمانه مانده است. اکثرا کشورهای خریدار تسلیحات نظامی اسرائیل گزارش چنین قراردادهای تسلیحاتی را به سازمان ملل ارائه می‌کنند، مثلا پرو، از خرید 516 فروند موشک اسپایک ضد تانک و 48 موشک‌انداز طی سال 2009 خبر داده بود.

سازمان ملل نیز براساس گزارش‌هایی که در اختیار دارد، اعلام کرد که اسرائیل طی این سال‌ها 17 تانک، 74 خودرو زرهی، بیش از 8600 سامانه توپخانه‌ای، 37 فروند هواپیما، 10 کشتی جنگی و نزدیک به 2500 موشک و موشک‌انداز فروخته است.

البته این فهرست مختصری از قراردادهای تسلیحاتی رژیم صهیونیستی است که بر اساس گزارش‌های ارائه شده از سوی برخی کشورها تهیه شده است و از جمله این کشورها می‌توان به چاد، رواندا، لیسوتو، قزاقستان، رومانی، شیلی، برزیل، ایتالیا، آمریکا، ویتنام، کامرون، اوگاندا، هند، مکزیک، اسپانیا و ترکیه اشاره کرد.

با استناد به آمارها و ارقام ارائه شده از سوی شعبه نظارت بر صادرات سلاح وزارت جنگ اسرائیل به کمیته نظارت کنست می‌توان گفت، هر سال تقریبا 8 هزار مجوز صادرات تسلیحات و جنگ‌افزارهای نظامی صادر شده و این بدین معناست که رژیم صهیونیستی هرسال 8 هزار قبضه سلاح صادر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر