۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۶۹۳۵
مدیرکل محیط زیست استان تهران عنوان کرد
مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت:براساس گزارش وزارت بهداشت سالانه ۲۷۰۰ نفر در تهران بر اثر آلودگی هوا فوت می‌کنند که باید علما ورود کرده و مطرح کنند که مرگ بر این‌اساس یک قتل بوده تا آلوده کنندگان جدی‌تر به موضوع هوا توجه کنند.
محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل محیط زیست استان تهران در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران، با بیان اینکه خدا را شاکرم که در تربیون مقدس در خدمت شهروندان عزیز هستم و می‌توانم موضع محیط زیست را برای همه مطرح کنم، اظهار داشت: موضوع محیط زیست عقبه دینی و میهنی دارد که به آن توجه جدی شده است؛ در واقع هم در قرآن به مبانی زیست محیطی توجه شده و هم در آیات و سخنان بزرگان توجه ویژه به این امر شده است.

وی ادامه داد: رسول اکرم می‌فرمایند: "حتی در زمان جنگ که کشتن دشمن جایز است، آلوده کردن آب و کندن درخت و گیاه یا از بین‌بردن حیوانات جایز نیست که این امر نشان دهنده توجه به منابع طبیعی است"، امام صادق (ع) فرمودند:" انسان اگر بخواهد زندگی باکیفیت داشته باشد، نیاز به آب گوارا و زمین و هوای پاک دارد" و در جایی دیگر ایشان فرمودند:" سه گروه هستند که اگر این اقدامات را انجام دهند مورد عفو خدا قرار نمی‌گیرند که شامل افرادی است که محیط زیست را آلوده می‌کنند، از توزیع آب سهمیه‌بندی جلوگیری کرده و همچنین سد معبر می‌شوند"؛ در واقع این 3 گروه مورد عفو خداوند قرار نمی‌گیرند.

* وضعیت محیط زیست کشور نامناسب است

حیدرزاده با بیان اینکه در عقبه میهنی نیز موضوع محیط زیست مد نظر قرار گرفته و اگر نوع زندگی ساکنان گذشته را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که آنها توجه و حفظ فضای سبز را مدنظر قرار داده و درست مصرف کردن یکی از خصوصیات آنها محسوب می‌شود، گفت: در کشور ما متأسفانه وضعیت محیط زیست مناسب نیست که یکی از دلایل آن توسعه کشور است؛ مقوله توسعه پایدار که در کنفرانس ریو مطرح شد موضوع تعارض و عدم انطباق در توسعه و محیط زیست را مد نظر قرار داد که امروزه عدم توسعه باعث شده پارامتر محیط زیست دچار مشکل شود که این امر در کیفیت زندگی مردم نیز اثر می‌گذارد. 

* 17 هزار صنعت آلوده کننده در سطح استان تهران

وی ادامه داد: تهران به عنوان مهمترین استان محسوب می‌شود که یک درصد از مساحت سرزمین ایران در تهران بوده و باید بگویم 13 درصد شهروندان در این استان زندگی می‌کنند که تناسبی بین ظرفیت و جمعیت وجود ندارد. همچنین 17 هزار صنعت آلوده کننده در سطح استان تهران وجود دارد و 40 درصد مناطق و مساحت حفاظت شده در استان تهران وجود دارد که این امر نشان از تنوع ژنتیکی است ولی به دلیل نبود تناسب میزان بارگذاری و میزان مساحت دچار مشکل هستیم. همچنین باید بگویم حجم تخریب در استان تهران بسیار بالا است.

* پایتخت بودن شهر تهران افراد را با معضل زیست محیطی درگیر کرده است

مدیرکل محیط زیست استان تهران در ادامه با بیان اینکه استان تهران در خصوص اکولوژیک در رده 31 قرار دارد و وضعیت نامناسب دارد، افزود: شهر تهران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام است که از محدودیت و تعارض بی‌بهره نیست؛ افراد در شهر تهران با محدودیت و معضل زیست محیطی مواجه هستند که اولین دلیل این امر پایتخت بودن تهران است؛ شهر تهران توسعه‌گرا بوده و خود پالایی در تهران خوب اجرا نمی‌شود و تا چند سال اخیر برنامه جامع نیز نداشتیم؛ از شرق به رودهن پردیس و در غرب به کرج می‌رسیم که برنامه‌ای برای کنترل توسعه وجود نداشته است.

* تهران 3.5 تا 4 میلیون ظرفیت دارد

حیدرزاده با بیان اینکه اولویت در بحران زیست محیطی، موضوع جمعیت است، گفت: تناسب بین ظرفیت و جمعیت وجود ندارد و تهران 3.5 الی 4 میلیون نفر ظرفیت برای زندگی با کیفیت برای افراد دارد. ولی اکنون براساس آمار این عدد به 11 میلیون نفر خواهد رسید که این امر باعث مشکلات بسیار خواهد شد؛ در این میان موضوع آب و خاک دچار مشکل خواهد شد و ساکنان زندگی با کیفیت نخواهند داشت.

* امسال تنها 3 روز هوای پاک داشتیم

وی افزود: در موضوع محیط زیست آلودگی‌هوا هوایداتر از دیگر مسائل محیط زیست است، اظهار دشت: اولین بار در دهه 50 موضوع آلودگی هوا مطرح شد که در دهه 50 برنامه جامع و مشخص که بتواند کارساز باشد، وجود نداشت که این امر باعث شده امسال 3 روز هوای پاک داشته و دیگر روزها در شرایط ناسام و هشدار قرار بگیرد و لطمات بسیاری بر سلامت شهروندان از جمله کودکان، کارمندان و حتی جانبازان وارد کند.

مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: از دهه اواخر 70 برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در تهران مصوب شد که محورهایی نیز داشت که شامل استاندارسازی خودرو (خودرو کاربراتوری تولید نمی‌شود) نیز است.

* تا خرداد 93 باید تمام محصولات خودروسازان به استاندارد یورو 4 رسد

وی اظهار داشت: چند سال است خودروسازان نسبت به تعهد خود برای ارتقای استاندارسازی عمل نمی‌کنند و با توجه به اینکه جلسات متعددی در دولت با خودروسازان داشته‌ایم آنها متعهد شدند تا خرداد سال 93 تمام محصولاتشان به استاندارد یورو 4 برسد.

حیدرزاده افزود: خانم ابتکار رئیس حفاظت محیط زیست در خصوص استانداردسازی خودروها تاکیدات بسیار کردند و گفتند که همچنین باید یک میلیون لیتر با یورو 4 تولید شود و شاهد استاندارد سوخت همزمان با استاندارد خودرو برسیم.

*صنایع آلوده کننده یا از تهران بروند یا استاندارد شوند

وی ادامه داد: گسترش حمل و نقل عمومی با همکاری شهرداری، معاینه فنی خودرو نیز از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه کنیم. همچنین صنایع آلوده کننده یا باید از تهران بروند یا استاندارد شوند. چرا که نقش آنها در آلودگی هوا بسیار بوده و ما در این امر گذشت نمی‌کنیم؛ موتورخانه‌های منازل نیز جزء آلاینده‌ها هستند که شهروندان نه تنها معاینه فنی خودرو بلکه معاینه فنی موتورخانه‌ها را باید مورد توجه قرا ردهند و در این امر مشارکت داشته باشند.

مدیر کل محیط زیست استان تهران افزود: حفظ و گسترش فضای سبز از دیگر مواردی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند و نباید اجازه دهیم باغات از بین برود چرا که باغات خودپالایندگی برای هوا هستند که سازمان حفاظت محیط زیست با معارضان منابع طبیعی برخورد جدی خواهد کرد که این امر را در چند روز گذشته شاهد بودیم.

* آلودگی هوا مهمترین عامل سرطان است

وی گفت: براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی که دو ماه گذشته ارائه شد، آلودگی هوا مهمترین عامل سرطان است؛ در کشور ما 2700 نفر در تهران بر اثر آلودگی هوا فوت می‌کنند که باید علما در این زمینه ورود کرده و مطرح کنند که مرگ بر این اساس یک قتل است تا آلوده کنندگان جدی‌تر به موضوع هوا توجه کرده و آنها را حتما جزءگروه‌های معاونت در قتل بدانند و برخورد جدی نیز در این زمینه صورت گیرد.

حیدرزاده اظهار داشت: در تهران تعداد کودکان سرطانی نسبت به شهرهای دیگر ایران بیشتر است که باید این امر را مدنظر قرار دهیم.

*تشکیل شورای عالی محیط زیست با حضور رئیس جمهور هفته آینده

مدیرکل محیط زیست استان تهران افزود: هفته آینده شورای عالی محیط زیست با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد که مصوبات سختگیرانه‌ای نیز در خصوص آلودگی هوا در این شورا وجود خواهد داشت.

* قانون هوای پاک به زودی در مجلس مصوب می‌شود

حیدرزاده افزود: قانون هوای پاک در مجلس مصوب خواهد شد و همچنین باید بگویم مشارکت مردمی کلید کاهش آلودگی هوا است که دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی باید در خصوص کاهش آلودگی هوا گام بردارند و بعد از آن مردم مشارکت پذیر نیز در این زمینه مشارکت داشته باشند. 

وی خاطرنشان کرد: مردم مشارکت خود را در گذشته نشان دادند بنابر این در بحث محیط زیست دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی بستر مشارکت را فراهم تا مردم در این زمینه مشارکت داشته باشند؛ دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی از تریبون و منبر مساجد تعهد خود مردم را کاملاً گوشزد کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر