اوکراین یکی از بزرگترینهابهای توسعه نرمافزار در شرق اروپا محسوب میشود و کدنویسان آن شهرت جهانی دارند و حالا تعداد زیادی از فعالان عرصه برنامهنویسی برای مشارکت در جنگ سایبری علیه روسیه به گروهی به نام «ارتش فناوری اطلاعات اوکراین» پیوستند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از تسنیم، یکی از مهندسان نرمافزار اوکراینی که به دلایل امنیتی نخواست نام کاملش ذکر شود، در گفت و گو با وبسایت سیانبیسی عنوان کرد که اعضای گروه «ارتش فناوری اطلاعات اوکراین» از زمان آغاز این جنگ و خارج از مشاغل روزانهشان، چندین حمله سایبری را علیه اهداف روسی صورت دادند که اغلب این حملات متوجه وبسایتهای دولتی روسیه، بانکهای این کشور و مبادلات ارزش را بود.
این مهندس نرمافزار اوکراینی در خصوص روش کار خود گفت: «من چند سرور در پلتفرم ابری گوگل (GCP) اجاره کردهام و یک ربات برای خودم نوشتم که فقط لینکهای وبسایتها را قبول میکند و هر زمان که لینکها را اضافه میکنم، به آنها حمله میکند. من معمولا حملات را از 3 تا 5 سرور انجام میدهم و هر سرور چیزی حدود 50 هزار درخواست را در هر ثانیه تولید میکند.»
مهندس اوکراینی میگوید هر بار که لیستی از اهداف متعلق به روسیه در این کانال تلگرامیبه اشتراک گذاشته میشود، آنها را به رباتی اضافه میکند که ساخت آن حدود یک ساعت طول کشید.
این مهندس اوکراینی یکی از حدود 30 اوکراینی است که از راه دور برای شرکت مشاوره فنی ایالات متحده کار میکند. این شرکت، کار را برای کارکنان اوکراینی خود «کاملا اختیاری» کرده است.
یکی از فعالان دیگر به نام آنتون اظهار داشت که شخصا در حمله DDoS به شرکت گازپروم، غول نفتی روسیه و همچنین بانک روسی Sberbank و دولت این کشور مشارکت داشته است. وی همچنین افزود که افراد زیادی هستند که در این حملات شرکت میکنند، بنابراین از بین بردن یک سرویس، زمان زیادی طول نمیکشد.
حملات DDoS که برگرفته از عبارت distributed denial-of-service است، اقدامیاست برای مختل کردن ترافیک عادی یک وبسایت از طریق راهاندازی سیلی از ترافیک اینترنتی علیه آن که در نتیجه آن، شبکه یا سرور مورد نظر قادر به ارائه سرویس نخواهد بود.
در نهایت طبق گزارشات بدست آمده، تاکنون بیش از 311 هزار نفر به گروه «ارتش فناوری اطلاعات اوکراین» که در آن اهداف روسی برای حمله از سوی این افراد به اشتراک گذاشته میشود، پیوستند. اگرچه همه این تعداد افراد، اوکراینی نیستند اما بخش زیادی از آن را برنامهنویسان اوکراینی تشکیل میدهند.
اوکراین یکی از بزرگترینهابهای توسعه نرمافزار در شرق اروپا محسوب میشود و کدنویسان آن شهرت جهانی دارند. با این حال، جنگ سایبری یک نبرد دوطرفه است و نتایج بررسیهای مرکز تحقیقاتی Check Point، نشان داد که در سه روز نخست تهاجم روسیه، حملات علیه ارتش و بخشهای دولتی اوکراین، رشدی 196 درصدی داشته است.
این در حالی است که مسکو همواره دست داشتن در جنگ سایبری یا کمک به حملات سایبری را رد کرده است. سفارت روسیه در واشنگتن در روز 19 فوریه نیز با انتشار توییتی اعلام کرد که «هیچوقت هیچگونه عملیات بدخواهانهای را در فضای سایبری انجام نداده و نخواهد داد.»