۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹
کد خبر: ۶۹۰۳۱
به منظور بررسی راهکارهای کنترل پشه آئدس ناقل بیماری‌های ویروسی تب دانگ و زیکا و چیکون گونیا نشستی با حضور مدیران ارشد ونمایندگان دستگاه های ذی‌ربط برگزار شد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از وبدا، در این نشست که با توجه به فوریت و حساسیت موضوع کنترل پشه آئدس برگزار شد در مورد راه‌های انتقال پشه از مبادی ورودی زمینی، هوایی و خصوصا دریایی از طریق کشتی های تجاری مباحثی مطرح شد. همچنین در خصوص مشکلات و معضلات مربوط به ماندگاری لاستیک‌های فرسوده در گمرک، به عنوان یک پتانسیل بالقوه و خطر برای اشاعه بیماری ائدس و معضلات و خسارات اقتصادی که در منطقه و کشور در این خصوص وجود دارد نکات مهمی مطرح شد.

در ابتدای نشست، دکتر کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت بر لزوم توجه و آمادگی برای مقابله با همه گیری‌ها تاکید و به تعدادی از اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره کرد.

در ادامه دکتر محمداسماعیل مطلق، رییس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی بر لزوم‌ انجام‌ هماهنگی های بیشتر در زمینه سیاستگذاری و انسجام بین دستگاه‌ها برای جلوگیری و مقابله با تهدیدها و اثرات سوء بر سلامت و سایر ابعاد آن تاکید کرد.

دکتر محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز بیان کرد: با توجه به حضور بیماری‌های منتقله از پشه آئدس در کشورهای همجوار و مناطق مرزی لازم است در اسرع وقت و با همکاری کلیه ذی نقشان و گروه های مردمی اقدامات کنترلی برای جلوگیری و انتشار بیماری به همراه آموزش های لازم به گروه های مختلف مردم انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد: برخی اقدامات نیاز به سیاستگذاری در سطح کلان دارد که امید است با همکاری تمام دستگاه‌های ذیربط بخشی و فرابخشی بتوان به اهداف این برنامه برای جلوگیری از ورود و انتشار پشه ناقل دست یافت.

همچنین دکتر حسین فرشیدی، رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن برشمردن تجارب موفق در کنترل و ریشه کنی مالاریا، با اشاره به نقش کلیدی و مهم استان در  تولید و صادرات فراورده‌های نفتی به اهمیت کنترل پشه و پیشگیری از شیوع بیماری‌های مرتبط با آن برای جلوگیری از زیان‌های اقتصادی در این زمینه تاکید کرد.

در ادامه نشست، انتظارات از دستگاه‌های مختلف برای همکاری جهت کنترل پشه آئدس در استان‌های جنوبی و سایر نقاط در معرض خطر مطرح شد و نمایندگان دستگاه‌ها دیدگاه‌ها و نظرات خود را در این خصوص بیان کردند و مقرر شد در اسرع وقت هماهنگی‌های لازم با استانداران استان‌های در معرض خطر برای جلب هماهنگی‌های بین بخشی در استان انجام شده و اقدامات لازم از سوی دستگاه های مرتبط پیگیری شود.

گفتنی است، در این نشست، دکتر محمداسماعیل مطلق، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، دکتر کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، دکتر حسین فرشیدی، رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، نمایندگانی از سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت کشور، وزارت دفاع، وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی، هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر