مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز با اشاره به اینکه در مجموع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در این استان حدود ۷۰ راس تلفات داشته است، گفت: حدود ۴۰ راس تلفات این بیماری در منطقه شکار ممنوع طالقان مربوط به شیوع موج سوم می باشد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از ایرنا، فردین حکیمی افزود: سومین موج پیاپی شیوع طاعون نشخوار کنندگان کوچک در حیات وحش طالقان متاسفانه تلفات بیشتری را نسبت به موج های پیشین تاکنون داشته است.
وی با بیان اینکه از مهرماه سالجاری تاکنون شاهد سه دوره شیوع این بیماری بوده ایم، اظهارداشت: در زمان حاضر شاهد پیشرفت بیماری در زیستگاه های پایین دست هستیم و با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه و وضعیت جوی نامناسب در ارتفاعات، محیط بانان و همیاران محیط زیست با سختی و مشقت فراوان در حال پایش منطقه و معدوم سازی لاشه ها هستند.
وی گفت: در زمان حاضر فقط شاهد تلفات حیات وحش (بز وحشی) در فاصله سه کیلومتری از منطقه آلوده پیشین هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز اظهار داشت: فرآیند تحقیقات و علتیابی سومین موج پیاپی شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال جاری و علیرغم اقدامات اولیه و ایزوله کردن منطقه نسبت به ورود و خروج دامهای اهلی از مهرماه سال جاری، در دستور کار این ادارهکل قرار گرفت که پس از بررسی علت آن با همکاری دامپزشکی استان، نتایج تکمیلی اطلاع رسانی خواهد شد.
حکیمی در خصوص درگیری بز وحشی با بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک، ادامه داد: در زمان حاضر فقط گونه بز وحشی با این بیماری درگیر می باشد ولی در صورت حضور دام های سبک (گوسفند و بز) در این منطقه به طور قطع این دام ها نیز به بیماری مبتلا خواهند شد.
وی تصریح کرد: متاسفانه بدلیل عدم واکسیناسیون تکمیلی و کنترل دامهای اهلی و عبوری در زیستگاه های مشترک توسط دستگاههای مسئول بویژه در استانهای مجاور، درزمان حاضر بیماری طاعون به عنوان یکی از تهدیدات جدی حیات وحش بوده و و در اثر این بی توجهی ها، متاسفانه سالها زحمات شبانه روزی محیط بانان به هدر می رود.
وی اضافهکرد: هم اکنون تمام تلاش محیط زیست استان جلب همکاری جوامع محلی و.همیاران محیط زیست برای پایش منطقه و شناسایی لاشه ها و امحای بهداشتی آنها است.
حکیمی به راهکارهای جلوگیری از شیوع بیماری اشاره کرد و افزود: پایش مستمر، شناسایی کانون های آلوده لاشه ها، امحای بهداشتی و سوزاندن لاشه ها و ضدعفونی آبشخورها است.