اسنادی که پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا افشا کرده نشان میدهند این سازمان جاسوسی قصد دارد با ساخت رایانههایی که قابیلت نفوذ به محرمانهترین اسناد را دارند انقلابی در روشهای جاسوسی ایجاد کند.
آژانس امنیت ملی آمریکا در حال ساخت یک «رایانه کوانتومی» است که میتواند رمزگذارشهای مورد استفاده برای حفاظت از مهمترین اسناد را بشکنند.
مطابق گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتنپست، اسنادی که ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم کرده نشان می دهند تلاشهای این سازمان جاسوسی آمریکا برای ساخت «رایانه کوانتومی مفید برای نفوذ به رمزگذاریها» بخشی از یک برنامه تحقیقاتی 79.7 میلیون دلاری موسوم به «نفوذ در اهداف سخت» است.
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در همین راستا مینویسد آژانس امنیت ملی آمریکا در صورت موفقیت برای ساخت این رایانههای کوانتومی که نسبت به رایانههای معمولی با سرعت بیشتری کار میکنند میتواند به رمزهای اسناد بانکی، پزشکی، تجاری و دولتی نفوذ کند.
ساخت رایانههای کوانتومی از دیرباز در مجامع علمی مورد بحث بوده و مطابق استدلالها میتواند انقلابهای عظیمی در زمینههایی مانند پزشکی ایجاد کند. با این حال، اکنون مشخص شده قرار است آژانس امنیت ملی آمریکا که جاسوسیهایش از شهروندان آمریکا و سایر نقاط دنیا جنجالانگیز شده هم قصد ایجاد انقلابی مشابه در روشهای جاسوسی داشته است.
فیزیکدانها و دانشمندان علوم کامپیوتر از زمان افشای جاسوسیهای آژانس امنیت ملی گمانهزنیهای مطرح کردهاند. مبنی بر اینکه این سازمان از آزمایشگاههایی غیر از بهترین آزمایشگاههای غیرنظامی موجود در آمریکا برای پیشبرد اهدافشان استفاده میکنند. با این حال، با آنکه هنوز گستره دقیق تحقیقات این سازمان معلوم نیست، اسناد اسنودن نشان میدهند پیشرفتهای آژانس امنیت ملی آمریکا تا کنون بیش از دستاوردهای جامعه علمی در این زمینه نبوده است.
آقای اسنودن که افشاگریهای او از برنامههای جاسوسی سازمان امنیت آمریکا (ان.اس.ای) از شهروندان این کشور، به رسوایی بزرگی برای کاخ سفید تبدیل شد، اکنون در مسکو به سر میبرد و با موافقت کرملین، به مدت یکسال به روسیه پناهنده شده است.