۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۶۷۳۶۹
روند افزایشی شهرهای قرمز کرونایی در دو هفته اخیر، حکایت از این واقعیت دارد که وارد پیک ششم شده‌ایم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، هنوز در کش و قوس پیک پنجم هستیم و همچنان تعداد زیادی از بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و آمار فوتی‌های روزانه نیز هنوز سه رقمی است و نشان می‌دهد ترکش‌های پیک پنجم ادامه دارد اما این در حالی است که شواهد امر نشان می‌دهد وارد پیک ششم شده‌ایم.

حمید سوری رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا در این خصوص گفت: وقتی طی دو هفته روند افزایشی تداوم یابد، به معنی ورود به پیک جدید است.

وی با عنوان این مطلب که اپیدمی همچنان در جهان ادامه دارد و کشور ما به لحاظ اپیدمی در شرایط خوبی نیست، افزود: رعایت پروتکل‌ها مثل ماسک زدن، نزولی شده و این می‌تواند خطرناک باشد.

این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون در ماه‌های اخیر تا حد زیادی جبران شده است، تصریح کرد: ما هنوز از واکسیناسیون کامل نسبت به میانگین جهانی که دو دوز است، فاصله داریم.

رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه تاریخ مشخصی برای انقضا و اتمام اپیدمی کرونا وجود ندارد، گفت: واکسیناسیون یکی از راه‌های مقابله با اپیدمی و قطع زنجیره انتقال است.

سوری افزود: به لحاظ تئوری برای اینکه بتوانیم مدعی شویم که ایمنی نسبی در جامعه ایجاد شده و چرخش ویروس به حداقل رسیده است، باید بیش از ۸۰ درصد جامعه ایمن شوند.

وی با تأکید بر اینکه ویروس کرونا به دنبال افراد حساسی که مناسب میزبانی این ویروس هستند، می‌گردد، گفت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت بین ۵۵ تا ۶۰ درصد ایمنی در جامعه ایجاد شده ولی این ایمنی عدد ثابتی نیست.

رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: عامل بیماری‌زا یا ویروس، رفتار و شیوه زندگی و نحوه مدیریت ما، سه مؤلفه اصلی در ایجاد ایمنی هستند.

سوری ادامه داد: حدود دو ماه قبل بر اساس یکسری از شاخص‌ها و آمارها به مقامات مسئول گزارش دادم که نشانه‌هایی از بروز پیک ششم کرونا دیده شده است.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۴۰۲ نفر و مجموع جان باختگان به ۱۲۵ هزار و ۹۹۸ نفر رسید.

در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۵ شهر در وضعیت زرد و ۸۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

این در حالی است که تا کنون ۵۲ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۴۴۰ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. ۳۳ میلیون و ۸۸ هزار و ۹۴۰ نفر دوز دوم و ۸۱ هزار و ۵۳۷ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

بر همین اساس، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۸۵ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۹۱۷ دوز رسید.

محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در ارتباط با اجرای طرح محدودیت‌های هوشمند در کشور، گفت: مدیریت هوشمند محدودیت‌ها یعنی محدودیت‌ها فقط برای افرادی که شیوه‌نامه‌های بهداشتی و واکسیناسیون را رعایت نمی‌کنند، اعمال می‌شود.

وی افزود: در مدیریت هوشمند قبلی فعالیت‌ها منوط به رنگ بندی شهرها بود ولی در این طرح تصور ما این است که شرایط کل کشور قرمز است و در این شرایط قرمز تمام پنج گروه شغلی می‌توانند با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و واکسیناسیون فعالیت کنند.

شاید یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش رو در مقابله با پیک‌های بعدی، رها شدن و عادی انگاری شرایط کرونایی کشور است. به طوری که میزان استفاده از ماسک به شدت کاهش یافته و این در حالی است که روزهای سرد سال را پیش رو داریم که می‌تواند با شیوع آنفلوانزای فصلی همراه باشد.

زمستان سال ۹۹، گزارشی از شیوع آنفلوانزای فصلی در کشور نداشتیم و دلیل آن نیز استفاده از ماسک بوده است. در حالی که گفته می‌شود پاییز و زمستان ۱۴۰۰، با توجه به اینکه میزان استفاده از ماسک کمتر شده است، با شیوع آنفلوانزا مواجه شویم.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مواردی از سوش آنفلوانزا را در تهران و کشور شناسایی کردیم، گفت: احتمال اینکه مواردی از آنفلوانزا را در سطح کشور داشته باشیم، ممکن است روند رو به افزایش داشته باشد.

پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، با عنوان این مطلب که علائم آنفلوانزا و کرونا مشابه یکدیگر است، گفت: از دست دادن حس بویایی و چشایی که در بسیاری از اوقات در کووید ۱۹ رخ می‌دهد، گاهی در آنفلوانزا نیز مشاهده می‌شود.

وی درباره تفاوت مرگ و میر در کووید ۱۹ و آنفلوانزا اظهار کرد: مرگ و میر در آنفلوانزا زیر یک درصد اتفاق می‌افتد در صورتی که برای مثال در ایران، در بین موارد ابتلای ثبت شده که حدود ۵۷۰ هزار نفر می‌شود، حدود ۱۲۰ هزار فوتی ثبت شده وجود دارد، یعنی مرگ و میر حدود ۲۰ درصد است، به این معنا که مرگ و میر عدد قابل توجهی است.

علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برداشتن محدودیت‌های کرونایی احتمال برخورد با یک اپیدمی بزرگ آنفلوانزا را افزایش می‌دهد.

وی بیان با اینکه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در دوران شیوع کرونا، میزان انتقال ویروس‌های تنفسی کاهش یافته است، اظهار کرد: البته اگر همچنان پروتکل‌های بهداشتی که برای کووید ۱۹ رعایت می‌شود را ادامه دهیم، واکسن آنفلوانزا را هم بزنیم، ممکن است آنفلوانزا همچنان در فصل آینده نیز کاهش یابد.

ناجی توضیح داد: در بعضی از مناطق دنیا ویروس آنفلوانزا به خاطر روابط اجتماعی و رفتارهای مردم در حال گردش است و اگر رهاسازی اجتماعی اتفاق بیافتد، احتمالاً با شیوع ویروس آنفلوانزا رو به رو خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر