دکتر رضا روستا آزاد در اولین نشست تعامل پژوهشی دانشگاهها و دستگاههای اجرایی کشور با رویکرد پدافند غیر عامل؛ با بیان اینکه ایجاد سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم بارقه امید در دنیا ایجاد شد که میتوان در دنیای بدون جنگ مسایل بشری را حل کرد، گفت: با مسایلی که در جهان پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شد به زودی این امید تبدیل به یاس شد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به بروز جنگ در کشورهای پاکستان، افعانستان، عراق و سودان توسط قدرتهای بزرگ، اظهار داشت: در جنگهای سخت و نرم و در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و اطلاعاتی در صورتی که هوشیاری خود را از دست دهیم قافیه را باختهایم.
وی با اشاره به ضرورت پیوستهای مختلف در اجرای امور مختلف ادامه داد: برای اجرای پروژههایی چون احداث پل، نیروگاهها و سازههای مهم در کنار پیوستهای فرهنگی و محیط زیستی نیاز است که پیوست پدافند غیر عامل نیز اضافه شود.
روستا آزاد، با بیان اینکه دستگاههای محدودی در کشور آشنا با موضوع پدافند غیر عامل هستند، خاطر نشان کرد: در زمینه فرهنگ سازی در این زمینه نیاز به برنامه ریزی داریم که در این راستا دانشگاهها توانایی ارائه اطلاعات به حوزههای مختلف را دارند.
وی با اشاره به کاربردی کردن برخی فناوریها برای پدافند غیر عامل یادآور شد: در حال حاضر الیافی از نانو ذرات تولید شده است که مانع استراق سمع میشود و استفاده از این فناوریها میتواند برخی از مشکلات موجود در این زمینه را کاهش دهد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف به برخی اقدامات این دانشگاه در زمینه پدافند غیر عامل اشاره و خاطر نشان کرد: شرکتهای دانش بنیان این دانشگاه خدماتی در حوزههای تلفن همراه و غیر همراه، ساختمان، عمران و مخابرات عرضه کردند و دانشگاه آمادگی دارد در پیاده سازی فناوریهای مختلف در حوزه پدافند غیر عامل با دستگاههای دیگر مشارکت داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم هدایت پایان نامههای دورههای تحصیلات تکمیلی در این زمینه یادآور شد: روزی که در این دانشگاه درصد قابل قبولی از پایان نامه دورههای کارشناسی ارشد و دکتری به پدافند غیر عامل اختصاص یابد و کدهای راهبردی برای ایمن کردن ماموریتها استفاده شود، مشخص میشود که سازمان پدافند غیر عامل توانسته است به اهداف مورد نظر دست یابد.
روستا آزاد اضافه کرد: هدایت از پایان نامههای دورههای تحصیلات تکمیلی میتواند راهکارهای پدافند غیر عامل ارائه شود ولی در حال حاضر این اتفاق نیفتاده است.