یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد که باید بازگشت زائران اربعین براساس برنامه باشد بدین شکل که طبق پروتکلی از آنها تست PCR بگیرند و بعد طی دو هفته آنها تحت مراقبت باشند چون در غیر این صورت خدای نکرده با پیک ششم مواجه ایم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از ایسنا،ملک فاضلی گفت: بعد از مدتها گرفتاری و مواجهه با مرگ و میر بالا ناشی از کرونا با واردات و واکسیناسیون وسیع شاهد کاهش میزان مبتلایان بودیم. در این وضعیت تعدادی زیادی از زائران به کشور عراق سفر کردند.
وی توضیح داد: در حال حاضر سطح واکسیناسیون دو دز به بالای ۷۰ درصد نرسیده و ما در این وضعیت برنامه سفر زائران به عراق را شاهد بودیم که در این کشور هم میزان واکسیناسیون فراگیر به گونه ای نیست که بتوان با اطمینان خاطر از آن سخن گفت. ما در این شرایط اجازه دادیم که هموطنانمان به صورت غیر منسجم به سفر عتبات عالیات بروند آن همدر شرایطی که همچنان بیماری کرونا و به تبع آن آلودگی وجود دارد و میزان واکسیناسیون دو دز در کشور خودمان به بالای ۷۰ یا ۸۰ درصد نرسیده است.
وی گفت: یک کار اشتباه آن هم بدون برنامه انجام شد که امیدواریم خداوند کمک کند که ما وارد پیک ششم نشویم؛ البته که خودمان، خودمان را به سمت پیک بعدی حرکت دادیم.
فاضلی با انتقاد از تصمیم گیری توسط افراد غیرمتخصص و به دنبال آن ورود تبعاتی برای کشور گفت: تصمیات اشتباه خسارات جبران ناپذیری برای سلامت کشور به دنبال دارد و متاسفانه کسی که باعث تحمیل چنین خسارتی هم می شود هیچتاوانی را پس نمی دهد.
وی حراست از داشته های انقلاب را امری مهم خواند و توضیح داد: رعایت موازین انقلاب اسلامی از داشته های انقلاب است؛ تمام موازین ما بر مبنای احترام به جامعه بنا نهاده شده یکی از موازین اسلامی حراست از سلامت جامعه است؛ ما اگر تابع اسلام و قوانین اسلامی باشیم باید بدانیم که همواره بر حفظ سلامت تاکید شده اما متاسفانه این موضوع در جامعه ما ساده گرفته می شود؛ نمونه آن را می توان در اقدامات اخیر مشاهده کرد.
وی گفت: ما وقتی به کشور دیگری سفر می کنیم باید سفیران خوبی هم باشیم و بتوانیم موارد بهداشتی را رعایت کنیم؛ به هر حال این اتفاق رخ داده اکنون در زمان برگشت زائران باید تمامی این پروسه از روی حساب و برنامه انجام شود.
وی تاکید کرد: باید برای حفاظت از سلامت مردم همه مسافران و زائران تست بدهند و تا زمانی که نتیجه تست مشخص نشده در جای خاصی نگهداری شوند و همچین تحت مراقبت سیستم بهداشت قرار بگیرند؛ با این کار می توان عوارض را کاهش داد. وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشت می توانند متولی این اقدام شوند؛ نباید آمار بالای مبتلایان و فوتیان را در پیک پنجم فراموش کنیم. بدانیم در صورت عدم پیشگیری خدای نکرده وارد پیک ششم می شویم.